Društvo žena Macinec održalo godišnju skupštinu

>> Društvo za primjer: Žene iz Macinca 69 dana kosile zelene površine

U subotu, 24. siječnja održana je redovna godišnja skupština Društva žena Macinec. Predsjednica društva Magdalena Špicar Marciuš u svom je uvodnom pozdravnom govoru pozdravila goste i pročitala dnevni red skupštine.

Redovnoj skupštini odazvali su se načelnik općine Nedelišće Darko Dania, zamjenica načelnika i potpredsjednica Turističke zajednice Općine Nedelišće Ivanka Novak, predsjednik VMO-a Macinec Željko Kofjač, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Općine Nedelišće Marijan Perger, tajnik Međimurskog saveza sportske rekreacije Marijan Vugrinčić, predsjednik NK Centrometal Zdravko Serec i zapovjednik DVD-a Macinec Dejan Kovač. Posebni gosti bile su predstavnice udruga žena Dunjkovec, Slakovec, Pretetinec, Pušćine, Stanentinec i Udruge sportske rekreacije Pušćine.

Nakon što je utvrđen dnevni red skupštine predsjednica Špicar Marciuš ponosno je kroz zanimljivo prezentaciju – film koji je sama osmislila svim prisutnim prikazala aktivnosti članica Društva tijekom 2014-te godine. Dvadesetak minuta, koliko je prezentacija trajala na licima prisutnih vidjelo se ponajprije ugodno iznenađenje prikazanim, a onda i oduševljenje aktivnostima koje su članice društva pojačane muškim snagama odradile tijekom prošle godine.

Od više od četrdesetak aktivnosti koje su provedene svakako treba izdvojiti sudjelovanje u organizaciji Vincekovog pohoda, sudjelovanje na fašniku u Nedelišću, provođenje plana zelenog djelovanja – Zelene agende kroz projekt “Macinske Trate dišu”, sudjelovanje u sportsko-rekreativnoj manifestaciji pod nazivom Biciklima međimurskim putevima – BIMEP 2014, organizacija akcije prikupljanja pomoći za stradale od poplave u Slavoniji, aktivno sudjelovanje u pružanju pomoći prilikom dvije poplave u Macincu, sudjelovanje u manifestaciji povodom Dana Macinca, priprema priredbi povodom Majčinog dana i povodom darivanja djece prilikom dolaska svetog Nikole, priprema iznenađenja u vrijeme adventa postavljanjem dva jelena i djeda Mraza ispred Doma kulture kao i sudjelovanje na manifestacijama u organizaciji TZ Općine Nedelišće – Dani zahvalnosti i Martinje u Nedelišću.

Članice Društva osim navedenog aktivno su sudjelovale i na nekoliko sportskih susreta. Također su preuzele obavezu održavanja i uređenja zelenih površina u naselju čime su dodatno upotpunile svoju društvenu korisnu aktivnost. Zanimljiv je podatak da su se tijekom prošle godine kosile zelene površine (dječja igrališta i sl.) ukupno 69 dana. Rad članica Društva prepoznat je i van općine Nedelišće dodjelom Plakete za postignute rezultate od strane Međimurskog saveza sportske rekreacije, ali i od strane Hrvatskog olimpijskog odbora dodjelom posebnog priznanja.

Načelnik Dania u svom se obraćanju zahvalio članicama Društva na svim aktivnostima koje su provele u Macincu kao i na sudjelovanju na općinskim manifestacijama. Naglasio je da su članice Društva pokazale koliko vole svoje mjesto i koliko se trude da budu korisne i prepoznatljive. Rekao je kako je ugodno iznenađen nekim provedenim aktivnostima za koje je čuo, a sada je i vidio na koji su način provedene.

Predstavnice udruga žena – gošće u svojim su pozdravnim govorima članicama Društva žena Macinec čestitale na postignutim rezultatima, te nisu skrivale da su impresionirane prikazom aktivnosti u protekloj godini. Šteta je što više mještana Macinca unatoč javno istaknutim obavijestima o održavanju skupštine nije uzelo malo slobodnog vremena za dolazak i prisustvovanje skupštini i druženju čime bi članice Društva bile dodatno motivirane za neke nove izazove.

Nakon završenog službenog dijela skupštine nastavljeno je zajedničko druženje i razmjena iskustava uz domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije