Demantij Natalije Benko, v.d. ravnateljice OŠ Goričan

Nakon objavljenog članka pod naslovom “Zašto je poništen novi natječaj za izbor ravnatelja OŠ Goričan?” v.d. ravnateljica OŠ Goričan Natalija Benko poslala je demantij koji objavljujemo u cijelosti.

“Natječaj za izbor ravnatelja/ravnateljice Osnovne škole Goričan raspisan je po zakonskim propisima koji su vrijedili u vrijeme objavljivanja teksta natječaja. Tijekom natječajnog postupka na snagu je stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te v.d. ravnateljica, a ni tajnica nisu mogle utjecati na činjenicu da je tekst natječaja bio objavljen pod utjecajem jednog zakonskog propisa, a izbor, odluka i traženje suglasnosti ministra pod utjecajem novih zakonskih izmjena.

Kako se izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju odnose upravo na stručnu spremu i obrazovani stupanj kandidata za izbor ravnatelja, Školski odbor Osnovne škole Goričan nije mogao utvrditi ispunjavaju li prijavljeni kandidati uvjete za ravnatelja/ravnateljicu škole. Zbog toga, osnivač škole – Međimurska županija, predlaže poništenje natječaja.

Osnovna škola Goričan, kao i sve škole u Republici Hrvatskoj, ima rok od 90 dana da akte škole uskladi s izmijenjenim zakonskim propisima te po usklađenju objavi novi natječaj. Takve su odluke redom prihvaćene na zadnjoj sjednici Školskog odbora. U tekstu su objavljene neistinitosti o stegovnim mjerama protiv v.d. ravnateljice i tajnice škole koje nisu mogle utjecati na trošak objavljivanja natječaja kao ni na trajanje izbornog postupka.

Tijekom cijelog procesa izbora, škola je bila u kontaktu s nadležnim službama u Međimurskoj županiji, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te Prosvjetnoj inspekciji. Sve službe ažurno se obavještavaju o svakoj odluci donesenoj pri izboru ravnatelja te si upravo zbog toga nismo dopustili propuste. Odugovlačenje izbora ravnatelja doživljavaju vjerojatno neki od prijavljenih kandidata koji moraju shvatiti da je provođenje pravde i propisa – sporo, ali dostižno.”

Natalija Benko,
v.d. ravnateljica OŠ Goričan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije