Zašto je poništen novi natječaj za izbor ravnatelja OŠ Goričan?

Školski odbor OŠ Goričan u petak, 23. siječnja 2015. godine poništio je natječaj za ravnatelja ove školske ustanove. Kako doznajemo, sporni su bili uvjeti natječaja koji nisu bili u skladu sa zakonskim regulativama te se o pristiglim zamolbama i kandidatima nije ni raspravljalo.

Radi propusta u natječaju navodno je jedan član Školskog odbora, kako neslužbeno saznajemo, zatražio stegovne mjere protiv dugogodišnje tajnice Štefanije Šavora i v.d. ravnateljice Natalije Benko zbog nastalog nepotrebnog troška i samog odugovlačenja izbora ravnatelja. Naime, upravo su one na temelju odluke Školskog odbora, bile zadužene i odgovorne za provedbu novog natječaja nakon što je na prijedlog Prosvjetne inspekcije dužnosti ravnatelja razriješen Robert Katanec.

Član Školskog odbora Nenad Igrec na sjednici je predložio da novi natječaj u sljedećm pokušaju raspišu županijske pravne službe, jer se u onu školsku više ne mogu pouzdati. Podsjetimo, nakon što je Natalija Benko imenovana v.d. ravnateljicom javnosti se obratila priopćenjem kako bi iznijela stajalište u svezi s propustima i nepravilnostima na koje je ukazala Služba prosvjetne inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Sada je upravo ona imala priliku provesti natječaj bez propusta i nepravilnosti što joj očito nije pošlo za rukom. Sapunica oko izbora ravnatelja u OŠ Goričan se nastavlja, a kakav će dobiti kraj za sada je potpuna nepoznanica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije