Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u restoranu Trattoria Rustica

>> Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u restoranu Trattoria Rustica

Minulih mjeseci Međimurje je bilo vrlo zapaženo u brojnim medijima, a osobito u nacionalnim. Nakon dužeg vremena naslovi, tekstovi i fotografije prenosili su uglavnom dobre vijesti. Hrvatska je javnost pratila postignuća naših gospodarstvenika, sportaša, turističkih djelatnika, različitih udruga. U međimurski mozaik pozitive i uspješnosti, vrlo teške godine za cijelu zemlju, svakako se smije ubrojiti i kampanja Turističke zajednice Međimurske županije pod nazivom “Najte nikaj zameriti”. Već smo izvijestili kako opsežna i dugoročna kampanja prati, vrednuje i pomaže eno-gastro scenu Međimurja.

Namjera je TZ-a da se prije opisani dobar glas županije naglašenije prepoznaje i u kvaliteti tanjura odnosno čaše gotovo svake ugostiteljske destinacije u koju gosti ulaze. Ta se odluka temelji na prastarom iskustvu skoro svakog putnika koje nam govori da se nakon povratka doma o nekom kraju najčešće govori preko sjećanja i dojmova sa stola. U nizu važnih kategorija (prostor, osoblje, oprema, jela i ponuda) iz sustava vrednovanja restorana, maksimalna se pažnja usmjerila u kategoriju JELA. Nema dvojbe – za sveukupni pozitivan dojam gosta, a osobito njegovu daljnju preporuku, važni su detalji koji će ga osvojiti i ponovno vratiti. Važna je ugoda eksterijera, svakako još više interijera, urednost svega s čim gost dolazi u dodir, posebno dobivena vrijednost za potrošeni novac, ali sasvim je sigurno kako je nedvojbeno najvažniji čimbenik – kvaliteta jela. Izuzetno jelo spontano iznuđuje preporuke i vraća mnoge goste i u prosječno uređen prostor pri čemu se sitni nedostaci zaboravljaju.

Idućih dana ćemo u rubrici Vino i Hrana objavljivati kako je u restoranima diljem Međimurja prošao dolazak tajnog gosta.

Razočaranje iz tanjura ili čaše briše preporuke, stvara revolt i vibraciju koja kreira dalekosežne štete. Međimurje obilazi Mystery shopper, kompetentna osoba koja nenajavljeno dolazi na objed ili večeru. Njegova je zadaća da krajnje objektivno vrednuje 42 situacije na određenoj adresi.

Turistička zajednica Međimurske županije zadacima iz kampanje i misiji Mystery shoppera pristupa s pojačanom odgovornošću prema svakoj destinaciji koja će se posjetiti i ocijeniti. Presudna je dobronamjernost i pozitivna konotacija svih koraka u kampanji koja će na kraju završiti proglašenjem restorana koji će jednu godinu nositi znak kvalitete Međimurski Gurman ili prestižnu oznaku Zlatni Međimurski Gurman. Moguće je da se na kraju ocjenivačkog ciklusa neki od restorana mimo očekivanja zateknu bez oznake kvalitete. Takva će se činjenica tretirati samo kao prilika i potreba da se na toj i toj adresi odgovornije i temeljitije mora poraditi na sustavnom dizanju kvalitete na putu do “više” oznake. Osobito to vrijedi za najvažniji segment – iskrenost, originalnost i prvorazrednost kvalitete jela.


Mystery shopper u restoranu Trattoria Rustica

Prošle godine u subotu 6. prosinca gost je posjetio restoran Trattoria Rustica u Čakovcu. Maksimalan zbroj koji određeni restoran može osvojiti iznosi 340 bodova. Nakon dvosatne večere i boravka u restoranu gost je sumirao zapažanja i ocijenio doživljeno. Treći izlazak na teren zaključen je zbirnom ocjenom od 303,5 bodova. Za osvajanje znaka kvalitete “Međimurski Gurman” potrebno je prikupiti preko 199 bodova, a za prestižnu oznaku “Zlatni Međimurski Gurman” preko 289 bodova. Zbirom od 303,5 bodova Trattoria Rustica je osvojila elitnu klasu oznake “Zlatni Međimurski Gurman”. Čestitamo!

Evo samo nekih naglasaka iz službenog zapisnika:

“Vanjski izgled restorana je vrlo uredan i dopadljiv. Interijer se doima toplo, izrazito ugodno, gotovo obiteljski. Prihvat od strane osoblja srdačan, usluga je bila primjerena, čak pohvalna. Jela su (uz skoro zanemarive oscilacije u juhama) bila vrlo kvalitetna, korektne svježine i okusa. Mesna jela vrlo ukusna, s neznatnim oscilacijama u čistoći okusa. Pohvalna je bila izuzetna sočnost i ravnoteža jela. Desert doista dobar. Opći dojam: vrlo dobar restoran s vrlo dobrom ponudom. Može se bez bojazni preporučati posjeta i konzumacija.”

Tablicu bodova pogledajte OVDJE

Slučajnim izvlačenjem iz šešira određen je poredak posjete svim restoranima Međimurja. Sa sve većim zanimanjem iščekujemo nove zapisnike i nove bodove. Čitatelji, gosti, domaćini – Najte nikaj zameriti!

<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Mamici <<<

<<< Najte nikaj zameriti: Mystery shopper u Maloj Hiži <<<

Najnovije