Akcija u Čakovcu: Pomozite napuštenim macama da ne budu gladne!

U subotu 31. siječnja 2015. godine od 9 do 18 sati Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote” organizira veliku akciju skupljanja hrane, pijeska, dekica, transportera, igračaka i svih ostalih potrepština za napuštene mace. Akcija će se provesti u caffe baru “Baza” na adresi Zrinski-Frankopanska bb u Čakovcu.

– Trenutno na skrbi imamo 29 mačaka, od kojih je 8 bolesno, a 5 ženkica mora skupiti kunice za sterilizaciju. Naše dugovanje prema veterinarskoj ambulanti Bioinstitut i dalje je poveće, a trenutno iznosi više od 6.000,00 kuna. Osim mačaka na našoj skrbi ove smo godine opet krenuli sa projektom “Uhvati – Steriliziraj – Vrati” gdje nam je cilj kastrirati sve slobodnoživuće mace, i ženke i mužjake.

Tim projektom drastično bi smanjili broj mačića koji na svijet dolaze u potpuno neadekvatnim uvjetima gdje nemaju nikakav dodir sa ljudima, a ukoliko se na vrijeme ne uhvati i socijalizira postaju slobodnoživuče mačke koje i dalje doprinose hiperpolulaciji mačaka. Kako bismo ostvarili cilj projekta “Uhvati – Steriliziraj – Vrati” – trebamo vašu pomoć! – poručuju iz udruge.

Velikim dijelom osigurana su im sredstva za pokrivanje veterinarskih troškova u ovom projektu od strane Grada Čakovca i jako su ponosni što je Grad otvorio oči i shvatio ozbiljnost ove situacije te im omogućio humano i efikasno rješiti problem prevelike populacije mačaka. Sredstva poput hrane, pijeska, kaveza, ampula protiv nametnika te jedan dio veterinarskih troškova nisu osigurana od strane Grada.

Njihov cilj je tijekom ove akcije skupiti:

Za projekt “Uhvati – Steriliziraj – Vrati”: 5 kg suhe hrane, 10 L (kg) pijeska, 20 konzervica od 400 grama.
– Za mace na skrbi udruge: 5 kg suhe hrane, 20 L (kg) pijeska, pokloniti 193 origama mačaka u zamjenu za donaciju od 5 kuna.

Origami mace simboliziraju 193 napuštene mačke koje su u jednom trenutku njihovog rada sklonili s ulice i osigurali im privremeni ili stalni dom. – Pomozite nam da nastavimo tim koracima, da u 2015. spasimo još više nedužnih mačaka, posebice onih ozljeđenih i bolesnih.

Budite trag na njihovom srcu, budite jedan dio kotačića dobrote. Pozivamo vas da pogledate album mace Kosjenke koja traži dom, ili pak postanete kum ili kuma nekoj od mačaka na našoj skrbi – poručuju volonteri iz Skloništa dobrote.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije