FOTO: Na humanitarnom koncertu za Katružu skupili 11.500 kuna

>> FOTO: Na humanitarnom koncertu za Katružu prikupljeno 11.500 kuna

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” održala je u petak, 9. siječnja 2015. godine, u sklopu obilježavanja Spomendana odcjepljenja Međimurja od mađarske države, humanitarni koncert.

Na pozornici Centra za kulturu nastupali su brojni domaći izvođači, prijatelji “Katruže”: Mirko Švenda Žiga, Željko Grahovec i Gordana Lach, Marija Jambrošić, Josip Sanjković Mitrica, Karolina Matjašec uz pratnju Martine Jakšić, Meri Šeparović- Vresk, Mateo Mikulić, Skandal bend, Tamburaški orkestar KUD Belica, KUD Mačkovec i Đura z Međimurja. Koncert je vodio još jedan veliki prijatelj “Katruže” – Miljenko Ovčar.

Upravitelj Zaklade Matija Posavec zahvalio je svim izvođačima, sponzorima i građanima koji su i ovaj put, okupljeni oko iste ideje prikupljanja i pružanja pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima, pokazali svoju humanost. Predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat istaknuo je da je Zaklada ušla u petnaestu godinu svog postojanja i da je pomogla mnogim našim sugrađanima.

Zahvalio je svima koji Zakladi pružaju materijalnu i moralnu podršku u radu te ih pozvao da i dalje pomažu. Do sada je pruženo pomoći u iznosu od gotovo četiri milijuna kuna, a samo u 2014. godini oko 220.000,00 kuna. I ovaj put zahvaljuju sponzorima bez kojih se ovaj koncert ne bi mogao održati, a to su: Međimurska županija, Radio 1, Centar za kulturu Čakovec, Međimurske vode d.o.o. i Dom & Dizajn Nedelišće. Zahvale idu i članovima KUD-a Belica, Mateji Horvatić i Filipu Kozjaku.

Prodajom ulaznica prikupljeno je 11.550,00 kuna – prodano je 385 ulaznica po cijeni od 30,00 kuna i cjelokupni iznos iskoristit će se za pomoć bolesnim osobama s područja Međimurske županije. Hvala svima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije