DVD Goričan dokazao da je svaka kuna u vatrogastvo dobro uložena

Na kraju kalendarske 2014. godine članovi DVD-a Goričan mještane su u kratkim crtama informirali o aktivnostima i radu kroz godinu. Predsjendik društva je Christijan Plakalović, dopredsjedničku funkciju obnaša Tomislav Gudlin, zapovjenik društva je Slavko Loparić, dozapovjednica je Kristina Plakalović, poslove tajnika obavlja Josip Andročec, dok je blagajna u rukama Suzane Kovač.

U svojim redovima okupljaju 35 operativnih članova, 7 veterana, 16 djece vatrogasne mladeži i 15 podupirajućih članova. Uz požarne i tehničke intervencije, sudjelovanja na natjecanjima i vježbama, treba izdvojiti veliki angažman na obrani mjesta za vrijeme visokog vodostaja Mure i Trnave.

Članovi DVD-a Goričan su tri dana – 15.,16. i 17. rujna 2014. imali pune ruke posla zbog brzog porasta vodostaja rijeke Mure i potoka Trnave. Svojim nesebičnim zalaganjem pomogli su i dali doprinos sa ostalima vatrogascima, članovima civilne zaštite i mještanima da se zakrpa i podigne nasip na Muri i Trnavi od autoceste do ušća u Muru, te time spasili mjesto od mogućeg poplavljivanja.

U uvjetima koji se ne mogu simuliratiniti na jednoj od vježbi: veliki vodostaj, mrak, nošenje vreća sa pijeskom, klizav teren i umor, drago im je da nije došlo do nikakvih ozljeda ili još većih nesreća. U ovakvim situacijama vidi se da je svaka kuna uložena u vatrogastvo dobro uložena. Zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomagali i sudjelovali u obrani od moguće poplave.

DVD Goričan osvojio 2. mjesto

Nakon dužeg vremena u društvu se okupila desetina vatrogasaca koja je kroz cijelu godinu imala vježbe, te je nastupila na natjecanju VZPO Donji Kraljevec – Goričan. Također su nastupali na županijskom natjecanju kojem je organizator VZMŽ na kojem je ekipa iz Goričana imala odličan rezultat, a na Vatrogasnom kupu u Vulariji osvojili su odlično 2. mjesto. Voditelj ekipe bio je Nikola Grgan, a članovi su još: Tosmislav Vranešić, Anđelko Smolek, Emanuel Varošanec, Antonio Golenja, Nenad Tisaj, Tomislav Markač, Petar Horvat i Ivica Krznar.

Preventinva zaštita od požara

Svijest svakog mještanina je glavna da nije bilo većih požara ili tehničkih intervencija, pa i dalje mole mještane da čiste dimnjake, ohlađeni pepeo odlažu u metalne posude te da ne pale svoje zapuštene sjenokoše bez nadzora, nego da takvu vatru drže pod kontrolom, a najbolje bi bilo da ih kose ili malčiraju. Pozivaju sve mještane koji se žele uključiti u rad DVD-a da su uvijek dobrodošli te zahvaljuju Općini Goričan i svim dobrotvorima koji potpomažu rad društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije