Udruga tjelesnih invalida krenula s projektom “Brzi start!”

Udruga tjelesnih invalida Međimurja (UTIM) započela je 29. prosinca 2014. provedbu projekta “Brzi start!” u sklopu operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala” 2007. – 2013. za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, ugovarajuće tijelo Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske.

Partneri u projektu su Udruga za pomoć djeci i mladeži “Osmijeh” i Međimurska županija. Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 199.884,00 kuna.

Cilj projekta je unaprijediti sposobnosti zaposlenika i aktivnih članova organizacija civilnog društva za neposredni rad s mladima s invaliditetom i problemima u ponašanju u Međimurskoj županiji te uspostaviti suradnju s potencijalnim poslodavcima na području Međimurske županije s ciljem lakšeg zapošljavanja i socijalnog uključivanja ranjivih skupina.

Glavne aktivnosti projekta

1. Osnaživanje zaposlenika i članova organizacije civilnog društva i partnerske organizacije za socijalno uključivanje mladih osoba s invaliditetom i mladih s problemima u ponašanju

Da bi se poboljšao položaj ranjivih skupina i smanjila njihova socijalna isključenost provest će se edukacije u kojima će sudjelovati zaposlenici UTIMA, partnerskih organizacija civilnog društva te drugih koji aktivno sudjeluju u radu s mladima s invaliditetom i problemima u ponašanju.

2. Jačanje kapaciteta članova i/ili zaposlenika organizacija civilnog društva za pripremu projektnih prijedloga u okviru Europskog socijalnog fonda

U okviru ovog elementa provodit će se edukacije namijenjene zaposlenicima organizacija civilnog društva na temelju koje će steći znanja i vještine potrebne za upravljanje projektnim ciklusom.

3. Inicijativa za zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom i mladih s problemima u ponašanju

Ovaj se element odnosi se na uspostavljanje suradnje s potencijalnim poslodavacima o mogućnostima zapošljavanja mladih s invaliditetom i problemima u ponašanju.

4. Inkluzivni kutak

Ovaj se element odnosi na osmišljavanje zajedničkog volonterskog programa (u koji će biti uključeni volonteri kao i primatelji volonterskog rada) kao i na program osnaživanja mladih s invaliditetom i problemima u ponašanju.

Očekivani rezultati

Očekuje se da će nakon provedbe projekta zaposlenici i aktivni članovi organizacija civilnog društva biti profesionalno ojačani što će utjecati na brže i učinkovitije pružanje pomoći mladima s invaliditetom i problemima u ponašanju pri zapošljavanju i socijalnom uključivanju, kao i veću osposobljenost za pisanje, pripremu i provođenje projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije