Na jedvite jade do privremenog financiranja u Gornjem Mihaljevcu

Malo je nedostajalo da se sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec koja je održana u ponedjeljak, 29. prosinca 2014. godine pretvori u pravu blamažu.

Na dnevnom redu sjednice našao se načelnikov prijedlog odluke o privremenom financiranju, zatim prijedlog odluke o zimskoj službi te ostala pitanja i prijedlozi. Sjednici je prisustvovalo deset vijećnika od jedanaest koliko broji Općinsko vijeće, dok vijećnica Nataša Sternad (Grupa birača Goran Lovrec) nije prisustvovala sjednici.

Prijedlog vijećnika Roberta Kosa (Grupa birača Goran Lovrec) da se u dnevni red dodatno uvrsti izglasavanje proračuna za 2015. godinu nije prošao te se ostalo na prvobitnom dnevnom redu. Očito je to teško “sjelo” načelniku Goranu Lovrecu koji je odjednom bio protiv privremenog financiranja, a sam je predložio upravo to.

U ime Kluba vijećnika HDZ-a, Franjo Kovačić je iznio stav da će vijećnici HDZ-a podržati privremeno financiranje. Nadalje je rekao da nije korektno što se u javnost uporno plasiraju informacije da HDZ ruši proračun za 2015.godinu. Podsjetio je da HDZ ima četiri vijećnika i da su oni u opoziciji, dok preostalih sedam vijećnika čini koaliciju koja podržava načelnika Gorana Lovreca.

Slijedom navedenog nisu problem četiri vijećnika HDZ-a nego vladajuća koalicija od sedam vijećnika koja očigledno “puca po šavovima” i koja se međusobno očito ne može dogovoriti. Iznio je da se nada da će se u naredna tri mjeseca prihvatiti proračun za 2015. godinu kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi prijevremenih izbora. Slijedom navedenog izglasavanje privremenog financiranja trebalo je predstavljati tek formalnost ako uzmemo u obzir da je na prošloj sjednici za proračun u zraku bilo pet ruku što nije većina vijećnika.

Kad gle čuda! Uslijedila je mučna rasprava u kojoj je bilo teško razabrati tko je pozicija a tko opozicija u Općinskom vijeću i kome je u interesu da se Općina ne optereti troškovima prijevremenih izbora. Tijekom rasprave na vidjelo je izašla činjenica da zapravo vladajuća koalicija priželjkuje nove izbore a ne opozicija, što nepobitno proizlazi iz rezultata glasovanja o privremenom financiranju. Odluka o privremenom financiranju za prva tri mjeseca 2015. godine prihvaćena je sa šest glasova što predstavlja većinu vijećnika.

Za prihvaćanje privremenog financiranja glasovalo je šest vijećnika: Konrad Brezarić, Franjo Kovačić, Mirjana Novak, Marijan Sklepić (HDZ), Mladen Borko (HSS) i Josip Petković (HSLS). Protiv privremenog financiranjaglasovala su četiri vijećnika: Robert Kos, Robert Veselko (Grupa birača Goran Lovrec), Boris Resman (HSLS) i Siniša Trupković (SDP).

U 19,00 sati započeo je tradicionalni svečani dio sjednice kojoj su prisustvovali predstavnici raznih udruga i klubova s područja općine Gornji Mihaljevec. Prisutnima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Josip Petković te načelnik Goran Lovrec koji su iznijeli niz informacija o radu općinskog vijeća i Općine u cjelini. Kasnije je uslijedio prigodni domjenak čiji troškovi ne opterećuju općinski proračun jer ih snose predsjednik OV i načelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije