ŠRD Smuđ Goričan planira obnovu krovišta ribičkog doma

U subotu, 3. siječnja s početkom u 18 sati u Domu kulture Goričan, Športsko ribolovno društvo “Smuđ” održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Članovima društva podneseni su izvještaj o radu, financijski izvještaj te izvještaj Nadzornog odbora za 2014. godinu. Izvještaj o radu podnio je predsjednik društva Josip Švenda te prezentirao sve aktivnosti kroz godinu, a među glavnim napomenuo da je izvršeno poribljavanje “Šuderice”, članovi društva bili su na raznim ribolovnim natjecanjima, društvo je organiziralo natjecanja i 12 radnih akcija.

U planu aktivnosti za 2015. godinu društvo će organizirati natjecanja u Goričanu, sudjelovat će na natjecanjima koja organiziraju prijateljska društva, natjecat će se u Županijskoj ligi, izgradit će mrestilište ribe i obnoviti krovište na ribičkom domu. Financijski izvještaj podnio je blagajnik Leonard Gudlin koji je istaknuo da društvo ima 140 članova, a od toga je 131 ribolovac dok su njih 9 članovi društva.

Prihod društva je 40.091,00 kuna, rashodi iznose 37.200,00 kuna, a u blagajni imaju 6.548,00 kuna. Nadzorni odbor izvršio je kontrolu rada blagajnika te nije utvrdio nepravilnosti, istaknuo je u ime nadzornog odbora Dino Čavlek. Gost skupštine bio je Darko Oreški, tajnik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske Županije koji je prisutnim članovima iznio novosti oko zakonskih propisa u 2015. godini i rekao da je za poribljavanje u Međimurju potrošeno 13.320 kg razne ribe.

U Međimurju je u 2014. godini bilo 3053 sportskih ribolovaca, a cijena ribolovne dozvole je 400 kuna. Gosti godišnjeg skupa bili su i predstavnici mjesnih udruga te mještani Goričana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije