Matija Posavec: “Neka 2015. bude ispunjena optimizmom i nadom”

Povodom Nove godine, međimurski župan Matija Posavec građankama i građanima Međimurja, uputio je novogodišnju čestitku:

“Drage Međimurke, dragi Međimurci, na kraju smo još jedne kalendarske godine, godine koja je za mnoge nažalost obilježena brojnim nepravdama na socijalnom i gospodarskom planu koje ostavlja traga na mnogim pojedincima i obiteljima. Za ove blagdane ponovno smo okupljeni u svojim obiteljima te je to prilika da se posvetite jedni drugima.

Tijekom godine, zbog raznih obveza za to nemamo vremena, a blagdani su vrijeme kad možemo i trebamo razgovarati sa svojim bližnjima te ponovno podijeliti ono što je dobro te zajedno riješiti ono što nije. Zajedno s njima prisjetit ćemo se i nekih starih običaja koji su dio naše zajedničke prošlosti i koji čine naš identitet. Njihovo čuvanje i prenošenja na nove naraštaje jamstvo je naše opstojnosti ali i zajedništva.

Skromnost, umjerenost i radišnost su vrline te tako moramo živjeti cijele godine. Stoga, pridržavajući se njih, zajedno ovaj svijet i naš kratki život na njemu činimo ljepšim i boljim. Oslonimo se na vlastitu kreativnost, hrabrost, znanje i marljivost. Jer samo na taj način možemo graditi optimizam. Na svakodnevnim primjerima mnogih uspješnih pojedinaca i kolektiva na svim područjima društvenoga života.

U gospodarstvu, znanosti, kulturi, sportu, imamo uzore koje ističemo – njima se ponosimo, hrabrimo i nadahnjujmo! Upravo njih ali i dobrih rješenja za Hrvatsku svakako ima i to ovdje, u Međimurju. Poticanje poduzetništva, domaćih i stranih ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta i očuvanje socijalne sigurnosti građana, vrednovanje rada i znanja, ključ su uspjeha u 2015. godini.

Nova godina mora biti godina u kojoj ćemo dati još snažniji doprinos kako bi cijela Hrvatska bila uspješno društvo. Rad, blagostanje, povjerenje, poštenje, pravda i pravna država, duhovnost i solidarnost, vrijednosti su koje želim Hrvatskoj a po kojima živimo i radimo u Međimurju.

Upravo zato jer čvrsto vjerujem u to, Novu 2015. godinu dočekajmo ispunjeni optimizmom i nadom. Želim da svima nama ovi blagdani ali i Nova godina bude istinsko nadahnuće te da ih proslavimo u obiteljskom okupljanju, pomirenju i skromnom veselju te promicanju dobroga kako bismo zajednički što lakše prebrodili ova turbulentna vremena.

U ime Međimurske županije te svoje osobno ime, svim stanovnicima Međimurja, Međimurkama i Međimurcima izvan domovine, srdačno želim sretnu, blagoslovljenu i svakim dobrom ispunjenu Novu, 2015. godinu!”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije