Balet u kinu: U Centru za kulturu Čakovec pogledajte Bajaderu

Najveće i najpoznatije rusko kazalište u novoj 2015. na velikim ekranima nudi veličanstvene baletne klasike. U ovaj je projekt uključen i Centar za kulturu Čakovec s četiri iznimne baletne predstave u proljetnoj sezoni: Bajadera, Labuđe jezero, Romeo i Julija i Ivan Grozni.

U kazališnom ugođaju na velikom će se platnu projicirati baletni spektakli u vrhunskim izvedbama prvaka, solista i baletnog ansambla ruskog Akademskog državnog teatra Boljšoj u Moskvi. U četvrtak, 15. siječnja u čakovečkom Centru za kulturu od 19 sati možete pogledati balet Bajaderu.

Prekrasna plesačica Nikiya i ratnik Solor se u tajnosti sastaju, zaklinjući se na vječnu vjernost. Ipak, Visoki Svećenik, koji je također zaljubljen u Nikiyu, ih čuje. La Bayadère (naziv se odnosi na indijsku egzotičnu plesaćicu) je ključno djelo klasičnog repertoara, a ovdje se radi o veličanstvenoj produkciji.

Priča o nemogućoj ljubavi Nikiye i Solora je smještena u raskošnu, tajanstvenu Indiju. Koreografija Mariusa Petipe, ovdje u novoj scenskoj verziji Jurija Grigoreviča je izuzetna; scena poznata kao Kraljevstvo sjena je jedna od najslavnijih u povijesti baleta. Prvakinje baleta Svetlana Zakharova i Maria Alexandrova unose život u likove ovog romantičnog baleta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije