Puna dvorana na božićnom koncertu Puhačkog orkestra Goričan

>> Puna dvorana na božićnom koncertu Puhačkog orkestra Goričan

Božićni koncert Puhačkog orkestra Goričan, jedan je od događaja koji se u mjestu ne propušta. Svečano i veselo bilo je i ove godine na sam Božić, u Domu kulture, gdje je puna dvorana zaljubljenika u limenu glazbu nestrpljivo čekala početak koncerta. Ovogodišnji Božićni koncert osmišljen je od voditelja i dirigenta orkestra prof. Luke Dominika i bio je podijeljen u tri dijela.

U prvom dijelu izvedeno je šest prigodnih božićnih pjesama, ali glazbeno zahtjevnih izvedbi, u kojem su članovi orkestra pokazali svoje znanje i dokazali da mogu odsvirati svaku pjesmu. Slušajući njihove izvedbe pjesama, pokazali su napredovanje u svom znanju od prošlog Božićnog koncerta.

Drugi dio koncerta pripao je podmladku orkestra, petnaest djece nižih razreda osnovne škole imalo je svoj nastup na Božićnom koncertu. U svom predstavljanju odsvirali su pet pjesama koje je profesor Dominik prilagodio njihovom uzrastu i glazbenom znanju. Velika podrška njima bili su njihovi roditelji i članovi šire obitelji, koji su im dali veliku podršku.

U trećem dijelu koncerta, orkestar je svojim izvedbama dobro zagrijao dlanove prisutne publike. Naime, kako je Goričan poznat po limenoj glazbi a tako su i pjesme koje su izvedene zaštitni znak Goričana, rekli bi “gorčka glazbena iskaznica”. Puhački orkestar izveo je slijedeće pjesme: “Bez kapelnika”, “Crvena suknjica”, “Radecki marš”, “Kapetan Lukas” i “Pozdrav s Jadrana”, a publika ih je pratila pljeskanjem i na kraju su dobili veliki pljesak koji se već dugo nije čuo u ovoj dvorani.

Kroz koncert vodio je voditeljski par Martina Jakšić i Danijel Dominik, koji su uspjeli postići vezu između orkestra i publike, te su uvijek uspjeli navesti publiku na dodatni pljesak.

Gledajući i slušajući ovaj Božićni koncert, vidljivo je da Puhački orkestar Goričan napreduje u glazbenom smislu pod vodstvom prof. Luke Dominik, a moramo naglasiti i spomenuti, da u orkestru sviraju prof. Mario Magaš (truba), prof. Ivan Dominik (saksofon), a na klavijaturama im pomaže prof. Martina Jakšić. Mnogo članova pohađa osnovnu glazbenu školu i srednju glazbenu školu, a neki stariji članovi imaju znanje i iskustvo. Kad to sve zbrojimo, možemo sa sigurnošću reći da Puhački orkestar Goričan spada u sam vrh puhačkih orkestara u Međimurju.

U današnje vrijeme kad nema baš novčanih sredstava za školovanje učenika i studenata glazbenih škola, bilo bi poželjno da i općina Goričan stipendira nekog budućeg profesora glazbe, koji će svoje znanje prenositi na buduće generacije glazbenika u Goričanu.

Nakon koncerta za sve prisutne, članovi Puhačkog orkestra i njihovi podupirajući članovi, organizirali su prigodni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije