Učenička smotra: Dobravski ljuk predstavljen u Hrvatskom saboru

>> Učenička smotra: Dobravski ljuk predstavljen u Hrvatskom saboru

Ponovni posjet Hrvatskom saboru još jedan je dokaz kvalitete rada OŠ Donja Dubrava. Nakon zapaženog predstavljanja škole na Državnoj smotri projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja održanoj u svibnju te nastupa na ovogodišnjoj općinskoj manifestaciji “Dani ljuka i ekološke proizvodnje“, učenice Nikolina Matulin, Tamara Punčikar, Marta Horvat i Marijeta Bogomolec, pod vodstvom učiteljice povijesti i geografije Renate Heric, pozvane su da ponovno projekt “Dobravski ljuk” predstave u Hrvatskom saboru ali ovaj put ispred saborskih zastupnika.

Podršku ovom projektu dao je i načelnik općine Dražen Miser. Na inicijativu Službe za građane Hrvatskoga sabora, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje – u ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine, u 13:00 sati, u Maloj vijećnici organizirana je smotra projekata iz građanskog odgoja pod nazivom “Građanski odgoj na djelu“.

Na smotri se predstavilo 9 škola iz cijele Hrvatske, 6 osnovnih i 3 srednje, s najboljim projektima nastalim kroz kurikulum Građanskog odgoja i obrazovanja kao dio učenja o aktivnom građanstvu. Odabrani učenički projekti imali su stvarne rezultate u poboljšanju opće društvene klime i kvalitete života u zajednici u kojoj su nastali i predstavljaju najbolji primjer kako učenici mogu uspješno stjecati znanja o aktivnom građanstvu i postupno usvajati vrijednosne stavove koje će ponijeti u život.

– Izrazito smo ponosni što se za naše mjesto i školu čulo i u Saboru te što nam je pružena prilika da promoviramo dio tradicije Donje Dubrave – kazala je ravnateljica Škole Mirjana Ribić. Veliku podršku ovakvom načinu rada te uspješnom provođenju kurikuluma Građanskog odgoja i obrazovanja, dao je i sam predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Josip Leko kojem je ravnateljica uručila monografiju Donje Dubrave te suvenir.

Sudionicima su se obratili i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Staša Skenžić te ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović koji su naglasili da je okupljanje u Hrvatskom saboru učenicima najbolji poticaj za daljnja angažirana uključivanja u život zajednice, a njihovim učiteljima veliko priznanje za vrijedan i predan rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije