Davor Žerjav (37) na maštovite načine približava fotografiju

“Stavili smo mlijeko u tanjur, u mlijeko i pomoću kapaljke boju u mlijeko s deterdžentom. Sve smo izmiješali i fotografirali”. Napisali su to učenici OŠ Strahoninec, polaznici foto-grupe, kojima voditelj i učitelj Davor Žerjav (37) na maštovite načine približava fotografiju.

– Učenici od 5. do 8. razreda jako su motivirani i zainteresirani jer imamo i puno praktičnoga rada te vježbi snimanja – pojašnjava Žerjav, koji je ljubav prema fotografiji pretočio i u knjige. Ovih dana objavio je drugu, “Kôd fotografske slike“. – Namijenjena je zahtjevnijoj publici u koju ne spadaju samo fotografi, već i likovni umjetnici, ljudi iz medija, grafičari i ljubitelji fotografije kao lijepe umjetnosti.

To nije knjiga recepata za čitanje fotografije, ona tek nudi otvaranje novih horizonata za promatrače fotografskih slika, a oni, da bi u potpunosti doživjeli i shvatili fotografiju kao medij, moraju krajnje odgovore potražiti u sebi – kaže Žerjav. Fotografiju je zavolio u mladosti, i to preko klasične filmske fotografije koju mu je približio otac, a dublje je u nju zaronio nakon pojave digitalne tehnologije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije