Prijavite se za besplatne radionice kreativnog redizajna odjeće

Oduvijek vas je zanimalo kako na jednostavan način reciklirati tekstil, kako krojiti i šivati, te kako iz starog komada odjeće napraviti novi trendovski komad?

Udruga Autonomni centar – ACT i Socijalna zadruga Humana Nova organiziraju besplatne radionice “šivanja, krojenja i recikliranja”. Na kreativnim radionicama sudionici/ce će steći znanja i vještine vezane uz izradu upotrijebljenih materijala i redizajna odjeće procesima krojenja i šivanja.

Polaznici/ce će imati priliku naučiti kako odgovorno i savjesno gospodariti otpadom, raznim mogućnostima recikliranja, te takvim postupcima očuvati okoliš. Također, naučiti će kako funkcioniraju društvena poduzeća i zadruge. Budući da se bliži vrijeme blagdana na radionicama će sudionici/ce moći izraditi zanimljive prigodne ukrase za sebe il pak kao poklon za nekoga.

Radionicu će voditi zadrugarke iz Socijalne zadruge Humana Nova, a prva radionica održat će se u ponedjeljak, 22. prosinca 2014. u 16 sati u prostorijama šivaone Humane Nove na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (dvorište zgrade Starog hrasta). Svoju prijavu (ime i prezime s naznakom “radionica šivanja, krojenja i recikliranja”) pošaljite na email: edukacija@actnow.hr.

Broj sudionika/ica je ograničen, a radionica je za sve sudionike/ce besplatna. Radionice su dio programa za javnost pod nazivom act.klub koji se provodi se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije