Adventska događanja u Varaždinskoj biskupiji

U ovo predbožićno vrijeme u Varaždinskoj biskupiji dogodit će se nekoliko lijepih stvari, događaja i susreta. Tako će u subotu, 13. prosinca na blagdan svete Lucije, zaštitnice vida, domaći biskup monsinjor Josip Mrzljak, u varaždinskoj katedrali služiti Svetu misu za slijepe i slabovidne osobe s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije, koji će biti na misi.

Sveta misa je u 11 sati, a od 10 sati moguća je ispovijed, dok se nakon mise nastavlja druženje s objedom za sve sudionike susreta. U nedjelju 14.prosinca biskup Josip Mrzljak i župnik u Sračincu velečasni Siniša Dudašek, pohodit će filijalu župe, naselje Hrašćicu, gdje će u tamošnjem Društvenom domu u 9,30 sati služiti Svetu misu.

Razlog pohoda je potaknuti vjernike i odgovorne ljude na izgradnju nove crkve koja je potrebna ovom sve većem naselju. Treće nedjelje Došašća ili Adventa u nedjelju, 14. prosinca u Župi Prelog biti će proslava 100. godišnjice postojanja i djelovanja Župnog pjevačkog zbora.

Ovom prigodom biti će predstavljena Monografija zbora čiji su autori i priređivači domaći župnik prečasni Antun Hoblaj i Vladimir Mihaljević Kantor. Predstavljanje je u župnoj crkvi svetog Jakoba u Prelogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije