FOTO: Crveni križ i plesačice Vivone razveselili bolesne mališane

>> FOTO: Crveni križ i plesačice Vivone razveselili bolesne mališane

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec već dulji niz godina provodi projekt “Bolnica Bezbolnica“, u kojem posjećuje Dječji odjel Županijske bolnice Čakovec i na zanimljive načine uljepšava bolničke dane malenim bolesnicima.

Tako su povodom nadolazećih blagdana djelatnici i aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Čakovec posjetili najmlađe bolesnike koji borave na Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec. Bolesne mališane i njihove roditelje razveselile su plesačice Vivone (4. i 6. stupanj), koje su pod plesnom palicom Petre Kovač i Karmen Kovačević Jambor izvele dvije plesne točke i unijele malo pozitive u bolničke dane.

Djelatnici i aktivisti GDCK Čakovec poklonili su dječjem odjelu pelene i higijenske potrepštine, a svakog bolesnika darovali prigodnim poklonom.

Obilježen Međunarodni dan volontera

Ove se godine Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec zajedno sa I. osnovnom školom Čakovec uključilo u obilježavanje Međunarodnog dana volontera (05. prosinca 2014.) s akcijom pod nazivom “Volontiram – mijenjam svijet“. Svrha akcije je odati priznanje volonterima koji nesebično ulažu svoje vrijeme i trud i na taj način aktivno sudjeluju u radu Crvenog križa.

U Sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec GDCK Čakovec organiziralo je druženje volontera. Okupilo se preko 150 volontera, a mnogi nisu mogli doći. Svaki volonter dobio je karton sa znakom križa, odnosno znakom srca, te su formirali srce unutar kojeg su volonteri ispisali VOLONTIRAM – MIJENJAM SVIJET GDCK ČAKOVEC.

Volonteri GDCK Čakovec prikazali su kako pružiti prvu pomoć unesrećenima. Na kraju druženja, volonteri su i zaplesali, te se počastili se klipićima, sokovima i jabukama. – Bez volontera naš rad ne bi bio moguć i ovim se putem još jednom zahvaljujemo svima koji su se uključili da zajedno pokrenemo i promijenimo svijet – poručuju iz čakovečkog Crvenog križa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije