Društvo žena Gornji Kraljevec svečano proslavilo srebrni jubilej

>> Društvo žena Gornji Kraljevec svečano proslavilo srebrni jubilej

Dvorana Društvenog doma u Gornjem Kraljevcu bila je premala da minule subote, primi sve koji su željeli sudjelovati u svečanosti proslave i obilježavanja 25. obljetnice postojanja i djelovanja Kulturno umjetničke udruge “Društvo žena” Gornji Kraljevec.

Sve posjetitelje goste i uzvanike među kojima su bili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vratišinec Antun Bukovec, općinski načelnik Zdravko Mlinarić, zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, domaći župni velečasni Pavao Mesarić, Željko Maček, ravnatelj vratišinečke osnovne škole i Stjepan Mesarić, predstavnik ZHKUU Međimurske županije srdačno je pozdravila Štefanija Jambrošić, predsjednica udruge koja je potom i predstavila presjek njezinih najuspješnijih događaja, nastupa i ostvarenja.

– Udruga je 1989. i od tada do danas u njoj djeluju dječja, vokalna, dramska i folklorna sekcija, koje čuvaju i predstavljaju gdje dođu i kamo su pozvane kulturnu, povijesnu i gastronomsku baštinu svoga kraja, županije i domovine, naglasila je predsjednica Jambrošić.

Svim članicama podijeljena su priznanja, a sponzorima zahvalnice i spomenice na ovaj jubilej, među kojima su posebno spomenute Marija Varošanec i Katarina Šimunić. Zahvalnice su dobili i Osnovna škola Dr. Vinka Žganca i Julijana Kočila iz Selnice.

U sklopu proslave otvorena je Etno soba s brojnim starinskim predmetima ovog kraja. Čestitke društvu je preko svoje zamjenice uputio Matija Posavec, međimurski župan. Vrijedne žene za sve sudionike proslave pripremile su domjenak i organizirale druženje uz razgledavanje Etno zbirke. Osobit doprinos društvu, poglavito u dijelu medijske eksponiranosti daje Milena Granatir, tajnica udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije