Legendarna “Sarajevska audicija” stiže u varaždinsku Arenu

Kultna predstava koja nas je nasmijavala tijekom 80-ih i 90-ih, nakon Osijeka svoju zimsku turneju nastavlja u Varaždinu. Ćutuk, Veseli, Džemsudin i ostali, zajedno s kalendarskom zimom, dolaze u Arenu Varaždin 26. prosinca s legendarnom “Sarajevskom audicijom 4” koja je za potrebe ove turneje prilagođena društveno – političkoj situaciji u Hrvatskoj.

Naime, prateći duh vremena predstava završava ironičnom pjesmom pod nazivom “Da li da ostanem ovdje”, a složit ćete se kako je upravo fenomen odljeva mladih ljudi jedan od problema koji je potrebno apostrofirati. “Audicija”, tvorca Željka Ninčića, koja se pojavila 1985. godine postala je simbolom, tzv. bosanskog humora i od onda se predstava mijenjala tako da je u najnovijoj “Audiciji 4” autor napravio spoj staroga i novoga.

Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, javljaju se po prvi puta i likovi Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udata u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.

Zašto je Veseli (izbjeglica iz Bosne) pobjegao ne samo iz Kanade, već i iz Londona – Engleske? Što mu se dogodilo s oba uha? Crnogorac, Vuk Medojević-Lisica pušta brkove da bi ličio na majku, a što pušta da bi ličio na oca? Zašto Marinko Ćutuk ne nosi više majicu na kojoj je Stari most (već majicu na kojoj je Haški tribunal) i koji lik sada nosi umjesto Tita? Kako je Asfaltina dobila ime i pri tome još imala sreće? Kako Radojka Janša (koja radi kao animir dama u sexi baru) animira Srbe, a kako Hrvate i Bošnjake?

To su neka od pitanja na koje gledatelji i ljubitelji urnebesnog humora mogu dobiti u Areni Varaždin 26. 12. 2014. s početkom u 19 sati.

Ulaznice za navedenu predstavu po cijeni od 60,00 kuna mogu se kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima:

Bistro “Time Out” Arena Varaždin
“Old City Pub” Varaždin
Caffe bar “Millenium” Čakovec
Caffe bar “Eden” Prelog
Kavana “Ivana” Ivanec
Caffe bar “The River” Ludbreg

Ukoliko se ne rasprodaju, ulaznice će se na dan predstave prodavati po cijeni od 80,00 kuna. Broj ulaznica je limitiran. Dođite u Arenu Varaždin da barem na kratko zaboravite na brige i nasmijte se zajedno s nama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije