FOTO: Vatrogasna proslava ponosa i slave IDVD-a Čakovečki mlinovi

>> FOTO: Vatrogasna proslava ponosa i slave IDVD-a Čakovečki mlinovi

Na vrlo dostojanstven, ponosan i vatrogasni način Industrijsko dobrovoljno vatrogasno društvo Čakovečki mlinovi minulog su petka proslavili 90. godišnjicu svojeg postojanja i djelovanja u industriji.

Sve je započelo vatrogasnom sirenom koja se oglasila u proizvodnom pogonu Čakovečkih mlinova. Osobe imenovane za provedbu evakuacije u smjeni je ubrzo izvršila evakuaciju iz svih prostorija mlina, dok zato vrijeme grupa vatrogasaca iz svog spremišta uzima potrebnu opremu za početno gašenje požara. Zbog požara u radnoj jedinici Mlin Čakovec, iz preventivnih razloga izvršena je evakuacija radne jedinice zajednički poslovi.

U pomoć se pozivaju vatrogasci JVP Čakovca koji dolaze sa navalnim i kombi vozilom. Vježbu je osmislila Tehnička služba u suradnji sa zapovjednikom IDVD-a Čakovečkih mlinova Vrbanec Damirom, sa svojim timom vatrogasaca. Nakon što su gostima, djelatnicima i uzvanicima pokazali kako svladavaju moguće nezgode i požare u proizvodnom pogonu uslijedio je nešto ”mirniji” nastavak proslave u Dvorani za sastanke.

Djelatnici JVP Čakovca su pokaznom vježbom obuhvatili spašavanje pomoću zračnog jastuka. Dino Cmrečnjak, član IDVD-a, a ujedno i odgovorna osoba za zaštitu od požara ukratko je opisao što se zbivalo u proizvodnom pogonu uz naglasak kako ovakve i slične vježbe djelatnici obavljaju najmanje 2 puta godišnje.

Predsjednik IDVD-a Ivan Kraljić otvorio je svečanu sjednicu i zahvalio svima na ovakvom dobrovoljnom radu koji obavljaju u Društvu, te zahvalio Upravi društva i Predsjedniku Uprave Stjepanu Vargi na podršci koju imaju vatrogasci u poduzeću Čakovečkih mlinova d.d. Kako i priliči zapovjednik IDVD-a uz vrlo lijep i specifičan način sa fotografijama iz prošlosti ukratko je ispričao kako su vatrogasci počeli, te gdje su nakon punih 90 godina.

U danas dostupnoj dokumentaciji kao prvi i glavni osnivači IDVD Čakovečki mlinovi spominju se Jakov Patkai (direktor) i Benedikt Herman (prokurist). Danas se društvo omasovljuje i trenutno broji 94 članova, a ponajviše i osposobljuje kroz razne obuke i tečajeve.

Na samom kraju podijeljena su razna priznanja, od čega se svakako ističe dodjela zlatne plakete za poseban doprinos i potporu vatrogastvu i zaštiti od požara Predsjedniku Uprave Čakovečkih mlinova d.d. Stjepanu Vargi, ing., te odlikovanje za posebne zasluge Ivanu Kraljić (predsjednik IDVD-a), zlatna medalja Damiru Vrbancu, zlatna medalja i spomenica za 40 godišnji rad u društvu Dragutinu Bujanu, srebrna medalja Biserki Genić – Sačer, brončana medalja i spomenica za 10 godišnji rad u društvu Zoranu Mrazoviću, te spomenice za 10 godišnji rad u društvu koje su primili Mladen Hunjadi, Željko Čalopek, Renato Brez, Mario Klobučarić, Franjo Kirić, Ljudevit Binder i Mario Pevec.

Između ostalih proslavu su pozdravili ispred VZMŽ tajnik Dragutin Trupković, zamjenik zapovjednika JVP Čakovca Robert Meglić, ispred PU Međimurske Tatjana Babić i mnogi drugi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije