Na Tribini ČČ igra nagrađivani hrvatski ratni film “Broj 55”

Na Tribina ČČ 4. prosinca u 20 sati možete pogledati hrvatski ratni film Broj 55 u režiji Kristijana Milića. Glavne uloge u filmu igraju Goran Bogdan, Marko Cindrić i Slaven Knezović.

Nikad nije zanemariv film koji na Pulskom filmskom festivalu osvoji osam Zlatnih arena, a među njima za najbolji film i režiju. Redatelj ovog filma, Kristijan Milić nakon velikog uspjeha s filmom Živi i mrtvi opet se vraća ratnoj tematici. Radnja opisuje dvadesetak mladih hrvatskih branitelja koji 1991. godine upadom u zasjedu bivaju opkoljeni JNA vojskom.

U filmu pratimo njihov pokušaj bijega iz kuće broj 55 i drugu skupinu hrvatskih vojnika koji ih pokušavaju izvući. Scenarij ovog filma rađen je prema istinitom događaju i potpisuje ga Ivan Pavličić koji je s Milićem već surađivao na filmu Živi i mrtvi i kratkom igranom filmu Sigurna kuća.

S mnoštvom likova u filmu i njihovom patnjom teško se poistovjetiti, ali film vas neće ostaviti ravnodušnima. U svakom slučaju jedan je od posebnijih u hrvatskoj kinematografiji što zbog specijalnih efekata što zbog efektne glazbe i glume koja okuplja najbolje mlade glumce hrvatskog glumišta Gorana Bogdana, Marka Cindrića, Jana Kerekeša, Marinka Prgu… (Mateja Posedi)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije