Aktivacijski rok police dopunskog osiguranja ubuduće 15 dana

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) održalo je svoju 71. redovnu sjednicu na kojoj je odlučeno da će aktivacijski rok police dopunskog zdravstvenog osiguranja ubuduće biti 15 dana, dok je ranije ovaj rok bio 30 dana.

Dakle prava i obveze iz ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju počinju vrijediti u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora. Skraćivanje roka nova je pogodnost koju HZZO nudi svojim osiguranicima, nakon što je prošle godine ujednačio cijenu police za sve kategorije osiguranih osoba na 70 kuna.

Kraći rok do početka važenja police osiguranicima će omogućiti brže i dostupnije dopunsko zdravstveno osiguranje, javlja Danas.hr. Odlučeno je da će se Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EKZO) izdavat na tri godine, dok je do sada vrijedila godinu dana. Izdavanje kartice za osiguranike će i dalje biti besplatno.

Nadalje, HZZO će otpisati dugovanja neplaćenih premija iz dopunskog zdravstvenog osiguranja osiguranicima čije je prebivalište na područjima koja je u svibnju 2014. godine pogodila poplava. Dugovanja će biti otpisana zaključno s datumom 31. prosinca 2014. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije