Umjesto radionica u kotoripskom vrtiću pokrenuli parlaonicu

Djelatnice Dječjeg vrtića Kotoriba, Biserka Horvat, ravnateljica, i odgajateljice Danica Sabol, Zlata Matulin i Kristina Korotaj došle su na ideju dosadašnje radionice za djecu roditelja polaznika ustanove zamijene novim načinom roditeljske edukacije.

Pokrenule su projekt parlaonica preko kojeg je roditeljima omogućeno da se razmjenom osobnih iskustava educiraju prije svega na odgoju svoje djece. Prva takve vrste održana je u ponedjeljak, 24. studenog, a voditeljica joj je bila ravnateljica Horvat dok je uvodničarka u temu Doba prkosa bila Jelena Ujlaki, jedna od majki djeteta polaznika vrtića.

Ujlaki je u svom izlaganju navela da prkos djeteta započinje kada ono iz “trećeg lica” prelazi u “prvo” te kada dijete počinje uvažavati sebe kao ličnost, točnije kada si dijete želi osigurati utjecaj i biti uvažavano. – Naša djeca trebaju objašnjenja, a ne ogorčene roditelje-završila je uvodničarka.

-Led je probijen, a prilično mali odaziv roditelja me ne zabrinjava- kazala je ravnateljica izrazivši nadu kako će ih biti više na slijedećem okupljanju takve vrste koje je zakazano za ožujak. Dječji vrtić u Kotoribi trenutno polazi 44 djece koja su raspoređene u mlađu i stariju skupinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije