Preko 700 pjevača na Festivalu svete Cecilije u Varaždinskoj katedrali

>> Više od 700 pjevača na Festivalu svete Cecilije

Povodom blagdana svete Cecilije, zaštitnice crkvenih glazbenika i pjevača u Varaždinskoj katedrali je održan, tradicionalni 13. festival svete Cecilije Varaždinske biskupije koji je ove godine okupio više od 700 pjevača, koji su predstavljali 26 crkvenih zborova iz više župa s cijelog područja Varaždinske biskupije. Prije nastupa sve sudionike je srdačno pozdravio monsinjor Blaž Horvat, rektor katedrale.

Nastupili su zborovi iz župa, Prelog, Sveta Marija, Mala Subotica, Sveti Ilija, Sveti Josip Varaždin, Sraćinec, Kneginec, Selnica, Mursko Središće, sveti Nikola Koprivnica, Močile, Ludbreg, Šenkovec, Podturen, Jalžabet, Varaždinske Toplice, Goričan, Sveti Juraj u Trnju, Margečan, Tužno, Ivanec, Kotoriba, Draškovec, Sveti Vid Varaždin, Novo Virje i Katedralni zbor Chorus angelicum Varaždin.

Festivalu je prethodila Sveta misa koju je predvodio domaći biskup monsinjor Josip Mrzljak u zajedništvu s više svećenika iz župa koje su na festivalu imale svoje zborove i drugi. koji je sudionicima čestitao i zahvalio na sudjelovanju te svima podijelio poslanja novim psalmistima. Velikim zborom ravnao je maestro Anđelko Igrec, katedralni orguljaš i organizator ovog festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije