Jubilarni Jazzz Fair nastavljen nastupom Chrisa Jarreta i Lele Kaplowitz

Druga večer 20. jubilarnog Jazz faira donijela je još odlične glazbe koja je oduševila sve ljubitelje jazza u Centru za kulturu. Čakovečkoj publici po prvi puta se predstavio američki skladatelj i pijanist Chris Jarret. Pijanist slovenskih korijena nastupao je širom cijelog svijeta, u koncertnim dvoranama, opernim kućama i jazz klubovima, a u Hrvatskoj je prvi puta nastupio 2010. godine. Glazba Chrisa Jarretta proizlazi iz želje za komunikacijom i toliko je raznovrsna koliko su raznovrsne i njegove ideje. On koristi formu klasične glazbe i slobodu jazz improvizacije u najširem spektru izražaja, a upravo je to mogla čuti čakovečka publika.

Nakon njega nastupila je Lela Kaplowitz, cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Udruženim snagama sa suprugom Joeom i Jazz orkestrom HRT-a predvođenim Sašom Nestorovićem, Lela Kaplowitz je, uz pokoji jazz standard, predstavila većinom autorske skladbe s albuma “With every breath”. Ovo je njezin drugi nastup na Jazz fairu, koji joj je kako je tijekom nastupa istaknula u ostao u lijepom sjećanju. Autorske skladbe Lele Kaplowitz obogaćene izvanrednim aranžmanima njezinog supruga Joea Kaplowitza dobile su u izvedbi jazz orkestra HRT-a novu, raskošniju dimenziju.

Za dio te atmosfere zaslužan je i Zvonko Košak, trombonist u orkestru. Košaka, koji je rodom iz donjeg Međimurja, posebna sjećanja i zasluge vežu za Jazz fair, jer je upravo na njegov prijedlog organiziran prvi festival.

Posljednje večeri Jazz faira u dvorani Centra za kulturu s početkom u 20 sati nastupit će nekadašnji pjevač grupe Tower of Power, Hubert Tubbs sa Septatonics jazz bandom Maaseja Kovačevića.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije