FOTO: 35 godina rada i djelovanja KUD-a Podturen

>> FOTO: 35 godina rada i djelovanja KUD-a Podturen

U nedjelju, 16. studenoga 2014. u Društvenom domu u Podturnu proslavljena je 35. godišnjica rada i djelovanja KUD-a Podturen. Uz prepuno dvoranu i mnogobrojne uzvanike u toplom ambijentu održana je priredba na kojoj su uz mješoviti pjevački zbor KUD-a Podturen, nastupili tamburaški sastav, plesači te recitatori i solisti.

Kao gosti programa nastupili su Udruga Turen s kojom društvo uspješno surađuje. Izvještaj o dugogodišnjem radu društva podnijela je Verica Novak. KUD Podturen ima mješoviti pjevački zbor koji sudjeluje na svim događanjima u tom kraju, Međimurskoj popevki, Pjesmarici naših mamica…

Dramska sekcija redovito sudjeluje na Smotri međimurskih narodnih običaja, tamburaška sekcija vjerno prati plesače i pjevače na svim manifestacijama, a tu su i plesna sekcija te mladi plesači, a ima i onih koji su tek naučili prve plesne korake. Fašnička skupina Čaplje i Štrki obišli su sve karnevalske gradove u Republici Hrvatskoj i diljem Europe. Ove godine sudjelovali su na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu.

Članice KUD-a Podturen izrađuju cvijeće od krep papira kojim je uljepšan Društveni dom. Među čestitarima su se našli: Stjepan Mesarić ispred KUD-a Katruže Ivanovec, Radmila Škvorc iz Udruge žena Sivica, Mirjana Biber Hren iz Udruge Međimurske roke i Udruga Sport za sve – Ferketinec Miklavec.

Dejan Buvač, predsjednik Zajednice kudova Međimurske županije podijelio je jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada kao i srebrne diplome za 25 godina rada u društvu. Tom je prilikom uputio rođendanske čestitke Teti Lizi koja je zadužila međimursku popjevku.

Riječi hvale, zahvale i obećanje da će kao i do sada podržavati njihov rad izrekao je i općinski načelnik Josip Lepen koji je sve članice društva obradovao cvijećem.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije