Audio Detektiv objavio svoj prvi singl “Da li si moja”

Bend Audio Detektiv nedavno je objavio svoj prvi singl pod nazivom “Da li si moja“. Bio je to povod da saznamo neđto više o samom bendu.

– Sve je započelo početkom 2014. godine kada je Bruno Tkalec, autor tekstova i glazbe poslao demo snimke Marinu Kuhariću, vlasniku studia Mack Production, na preslušavanje. Nakon nekoliko razgovora pokrenula se inicijativa da se nekoliko stvari snimi u studiu kao projekt, a prva stvar koja je bila potrebna da se to ostvari je da se nađu svi potrebni članovi.

Kako Bruno i Marin sviraju gitaru, potrebno je bilo naći još basistu i bubnjaru na koja mjesta uskaču Ivica Kolarić i Borna Ladić. Nakon odrađenih nekoliko zajendičkih proba u studiu i dogovora oko vizije pjesme krenulo se u proces snimanja. Nakon završetka prve pjesme “Da li si moja”, početkom listopada ove godine odlučili smo da ovaj projekt promjenimo u bend i da nastavimo sa daljnjim radom kao Audio Detektiv, ispričali su dečki.

Koji su vaši glazbeni uzori i kojeg žanra je vaša prva pjesma “Da li si moja”?

– Neki određeni glazbeni uzor nam je jako teško definirati zbog toliko dobre i kvalitetne muzike u svim glazbenim žanrovima, tako da slušamo sve što nam ulazi u uho, da ima neku ideju, dobar tekst, lako pamtljiv riff ili groove,a manje bitno da li je to pop, punk, rock, country, hip hop, metal ili alternativa glazba.

Ako gledamo u koju kategoriju bi se mi svrstali to bi bila rock muzika općenito jer se ne želimo ograničavati na nešto, a ako želite možete nas sami svrstati u neku podskupinu, nama je svejedno.

Prvi singl je tu. Kakvi su planovi?

– Raditi i završiti našu drugu pjesmu koja izlazi kroz nekoliko tjedana na kojoj upravo radimo, te snimiti video spot za našu prvu pjesmu. Planiramo svaki mjesec dana izbaciti novu pjesmu, a početkom sljedeće godine započeti sa live svirkama da bi bend kao cijelina doživio evoluciju i da proradi kemija kako bi svi sudjelovali u kreativnom procesu stvaranja autorske glazbe u kojem guštamo. Želimo se dobro zabaviti svirajući zajedno ispred publike i na probama, poručili su mladići iz benda.

Prvijenac Audio Detektiva možete poslušati klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije