Mandarine – akcija trgovaca ili potrošača?

Potrošači se sve više organiziraju kako bi izbjegli plaćanje velikih trgovačkih marži, dogovorno određivanje cijene i monoplizam kojima se ne baš rijetko koriste razni trgovački lanci i to ne samo u Hrvatskoj.

Posebno je iskazan interes za konzumaciju/kupovinu zdrave hrane. Na tim premisama osnivaju se “potrošačke zadruge”, preko kojih potrošač može kupiti proizvod direktno od proizvođača, najčešće “dostavom na vrata”. Takav projekt se realizira i preko mrežne stranice Finoteka.com. Da su potrošači regulator tržišta pokazuje i akcija “Spasimo dolinu Neretve zajedno! koja je izazvala neviđeni interes građana na čakovečkom sajmu.

Ovo je jedna od hvale vrijednih akcija potrošača, temeljem kojih Organizacija ROZP tvrdi da potrošači nisu slabija strana na tržištu kako nas tretira hrvatsko zakonodavstvo, nego da su regulator tržišta. Trebalo je samo malo dobre volje i velikim trgovačkim lancima će postati jasno da svoje skupe uvozne mandarine mogu baciti u smeće.

– Prije nekoliko dana smo dali informaciju i tretiranju limuna i drugih agruma imazalilom. “Povjerljivi izvori” su nas zatrpali poštom kako su i neretvanske mandarine zatrovane tim otrovom. Mandarine iz ovog članka nisu skladištene, već sa drveta stižu do potrošača i nema potrebe tretiranja bilo kavim sredsvom protiv truljenja, tako da je potpuno jasno tko su ti “povjerljivi izvori”.

Ovaj puta nije riječ o “neretvanskim” mandarinama iz trgovačkih lanaca, nego mandarinama od proizvođača iz doline Neretve, ističu u “ROZP-u” – regionalnoj organizaciji zaštite potrošača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije