Što su državni odvjetnici radili u Svetom Martinu na Muri?

Državni odvjetnici i zamjenici državnih odvjetnika iz kaznenih odjela državnoodvjetničke organizacije sudjelovali su na stručnom skupu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske koji je održan u Svetom Martinu na Muri.

Uvodno izlaganje na stručnom skupu je održao Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan, a okupljeni sudionici su tijekom dvodnevnog radnog dijela razmatrali teme u vezi postupanja tijekom prethodnog postupka i istrage kao i o radu na predmetima USKOK-a te o Konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u predmetima ratnih zločina te kako (g)raditi predmete ratnih zločina.

Sudionicima skupa su se sa svojim izlaganjima obratili ministar pravosuđa Republike Hrvatske mr. sc. Orsat Miljenić i ministar financija Republike Hrvatske mr. sc. Boris Lalovac.

Drugog dana, uz izlaganje o prikupljanju i analizi podataka o procesuiranim slučajevima trgovanja ljudima kao i o problemima transformacije državnog odvjetnika u aktivnog i odgovornog subjekta kaznenog postupka, okupljenima su se obratili dvojica vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” s dvije različite teme iz svoje nadležnosti: Akreditacija Centra za vještačenja i Uvod u digitalnu forenziku, priopćio je iz DORH na svojim web stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije