U Belici održana obuka za slučaj katastrofe i velike nesreće

U utorak, 28. listopada 2014. godine u prostorima Općine Belica održano je osposobljavanja Stožera zaštite i spašavanja i Vatrogasnog zapovjedništva općina Belica, Dekanovec, Domašinec, Mala Subotica i Pribislavec.

Cilj osposobljavanja bio je upoznati članove stožera i zapovjedništva sa njihovim obvezama i odgovornostima u sustavu zaštite i spašavanja te ih osposobiti za djelovanje u sustavu zaštite i spašavanja, katastrofama i velikim nesrećama.

Osposobljavanje je provedeno temeljem Programa osposobljavanja kojeg je donio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje sa slijedećim temama: Sustav zaštite i spašavanja, Obveze i zadaće lokalne zajednice i odgovornih osoba u zaštiti i spašavanju, Stožerno upravljanje u kriznim događajima, Odnosi s javnošću, medijima, Studija slučaja – Prevrtanje cisterne s gorivom te Simulacijska vježba – Prometna nesreća cisterne s ukapljenim naftnim plinom.

Teme su prezentirali pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislav Söke i voditelj Odjela preventivnih i planskih poslova Ferid Kašmo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije