FOTO: Članovi Likovne udruge donjeg Međimurja izlažu u Lendavi

>> FOTO: Članovi Likovne udruge donjeg Međimurja izlažu u Lendavi

Dana 24. listopada 2014. u 18.00 sati je u auli lendavskog Kulturnog doma, Hrvatsko kulturno društvo Pomurje organiziralo otvorenje likovne izložbe članova Likovne udruge donjeg Međimurja Prelog.

Izložba u Lendavi je održana u sklopu Likovne turneje LUDM po Sloveniji što znači da će u godini dana umjetnička djela likovne udruge biti predstavljena u četiri slovenska grada: Ljubljana-Lendava-Velenje-Maribor. Izložba je prodajna i njome dvadeset autora, predstavlja 27 likovnih radova u različitim tehnikama, od akvarela, ulja na platnu, ulja na staklu i akrila na mediaplanu.

U kratkom umjetničkom programu otvaranja izložbe u Lendavi, predstavile su nam se i članice Književnog kruga Prelog s interpretacijom poezije u međimurskom dijalektu. Lendavska glazbena škola se predstavila s interpretacijama skladbi na klaviru i flauti što je na najljepši način upotpunilo umjetnički doživljaj večeri. Od predstavnika udruge je HKD Pomurje dobilo na poklon prekrasnu sliku koja će krasiti prostore našega doma i podsjećati nas na ovaj lijepi susret.

U uvodnom govoru, nam je predsjednik udruge Pavao Ružman, predstavio rad udruge koja djeluje gotovo 25 godina te okuplja pedesetak autora različitih profila, od školovanih slikara do amatera, koji slikaju u različitim tehnikama. Duhovitim opaskama nas je upoznao s autorima izložbe i predstavio njihov način likovnog izražavanja. Udruga je prilično aktivna i njeni članovi sudjeluju na mnogobrojnim likovnim radionicama diljem Hrvatske, a zadnjih godina i izvan granica domovine.

S iskrenim zanimanjem i divljenjem smo pogledali izložbu i svatko od posjetioca je među izloženim slikama izabrao svoje “favorite” te poželio nekoliko izloženih slika vidjeti u vlastitom domu. Na priloženim fotografijama našega člana Antuna Rumplina možete vidjeti samo dio ugođaja s izložbe.

Fotografije slika iz objektivnih razloga nisam htjela priložiti jer bi bilo nepravedno bilo koju sliku izdvojiti. Iz tog razloga svima zainteresiranima toplo preporučujem da se u izuzetan kolorit predstavljenih tema uvjere sami posjetom izložbi i osobno uvjere u svu ljepotu predstavljenih umjetnina. Druženje s umjetnicima smo nastavili nakon ogleda izložbe malim domjenkom u prostorijama hrvatskog doma u Lendavi i oprostili se od njih s obećanjem da ćemo našu suradnju i u budućnosti njegovati te se ponovno susretati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije