VIDEO: Čakovečke srednje škole pjesmom protiv maltretiranja!

Prije pet godina, potaknuti blagom presudom napadačima na Luku Ritza, popularni radio – Antena Zagreb odlučio je dići svoj glas protiv maltretiranja.

Svijet nije tako lako promijeniti, a nasilje među djecom nažalost i dalje postoji! No, samo zato što je nešto teško ne znači da se trebamo prestati truditi i okrenuti glavu jer to nije naš problem. I zato su opet ove godine željeli potaknuti učenike, roditelje i profesore da se okupe i zajedno s njima kažu STOP MALTRETIRANJU.

Odlučili su se boriti glazbom, jer ona ima moć utjecati na nas i onda kada možda obične riječi ne mogu. Organizirali su natjecanje školskih bendova, a pobjedničku školu HDS ZAMP će nagraditi glazbenim instrumentima za cijeli rock bend. Od školskih bendova tražili su da se prijave na natjecanje i da na njihovu Facebook stranicu stave video obrade (cover) jedne pjesme iz njihovog najboljeg glazbenog miksa. Prijave su bile otvorene do 31. listopada.

Za troje finalista koji će biti poznati u ponedjeljak organiziraju natjecanje u Vintage Industrial Baru nakon čega će žiri odabrati ovogodišnjeg pobjednika. U žiriju su ove godine Coco Mosquito iz Jinxa, Milan Majerović Stilinović iz HDS ZAMP-a, Luka Bulić, Martina Tomčić i Ivana Husar. Osim instrumenata pobjednici će dobiti i glazbenu radionicu u sklopu Husar & Tomčić škole pjevanja kako bi nastavili razvijati svoj talent.

Među prijavljenima su coveri dviju srednjih škola iz Čakovca – Gimnazije Josipa Slavenskog i Srednje škole Čakovec. Mi smo dakako uz međimurske škole koje su napravile odlične obrade koje možete čuti u priloženim video zapisima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije