Nema više hodanja po nalaz u bolnicu, čekat će vas kod liječnika

Pacijenti više neće morati fizički odlaziti po specijalistički nalaz u bolnicu gdje im je pretraga obavljena ili po otpusno pismo, nego će ih preuzeti kod svojeg liječnika opće prakse.

Plan je to Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji se namjerava realizirati do kraja godine, a u to je ime Zavod na posljednjoj sjednici Upravnog vijeća donio odluku o financiranju tog sustava sa 3,6 milijuna kuna. Toliko novca na raspolaganju, dakle, imaju bolnice da se njihovi bolnički informacijski sustavi povežu s Centralnim zdravstvenim informacijskim sustavom Republike Hrvatske.

Iz HZZO-a povrat investicije očekuju tijekom četiri mjeseca, a napominju i da se tim projektom podiže kvaliteta zdravstvenih usluga te efikasnost rada zdravstvenih djelatnika. Upravno vijeće HZZO-a na istoj je sjednici donijelo i odluku o nadmetanju za cijene lijekova, što je standardna godišnja procedura referiranja cijene lijekova.

Istovremeno su pravo na antidekubitalne madrace do deset centimetara debljine dobili i pacijenti s paraplegijom, čime je omogućeno, objašnjavaju, ostvarivanje tog prava i hrvatskim ratnim vojnim invalidima koji ulaze u tu kategoriju oboljelih. Jedan je to od rezultata sastanka održanog 29.10.2014. godine kod pravobraniteljice za osobe s invaliditetom s predstavnicima HRVI i Udruge paraplegičara i tetraplegičara – dodali su u HZZO-u.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije