FOTO: Međimurci u rekordnom roku razgrabili šleper pun mandarina!

>> FOTO: Međimurci u rekordnom roku razgrabili šleper pun mandarina!

Jutarnja magla danas nije spriječila veliki broj Međimuraca da krenu prema čakovečkom Sajmištu gdje je stigao šleper sa više od 20 tona vrhunskih neretvanskih mandarina.

Interes građana bio je golem, ponajprije zbog cijene od 3 kune, ali i zbog odlične kvalitete i velike želje građana da pomognu proizvođačima iz doline Neretve i tako učine dobro djelo. Na prostoru oko Sajmišta nastala je nezapamćena gužva te su formirane kilometarske kolone kako bi ljudi kupili ovo zdravo voće puno vitamina. Mandarine su nestale rekordnom roku! Neki su po slasno voće stigli čak i iz Slovenije.

Organizatori ove akcije, koja je upravo za cilj imala pružiti pomoć neretvanskim proizvođačima su FINOTEKA.com, LAG-Neretva, LAG Međimurski doli i bregi, Općina Nedelišće i Grad Čakovec koji je osigurao lokaciju za izravnu prodaju bez ikakve naknade. Isto tako, Grad Čakovec i Općina Nedelišće su LAG-u Neretva donirali 1000 kutija za pakiranje mandarina.

Dobra je vijest, kako neslužbeno sazanjemo, da zbog velikog interesa šleper s mandarinama u Čakovec stiže i iduće srijede.

Podsjetimo, nakon tragičnih slika kako dio rekordnog uroda zbog ucjena trgovaca i ruskog embarga završava u Neretvi, ideja o mandarinama za tri kune učas je dobila hrpu sljedbenika spremnih da potpomognu domaću proizvodnju i spase proizvođače da trud i muku ipak ne prodaju u bescjenje.

Više od 62 tisuće lajkova i komentara na Facebooku skupila je u manje od dva dana impulsna inicijativa Finoteke.com za spas domaćih proizvođača mandarina. Međimurke i Međimurci ponovno su dokazali da su spremni pomoći kad god zatreba. Svaka čast!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije