Briga o djeci: Općina Šenkovec školi darovala logopedski set

U petak, 24. listopada zamjenik načelnika općine Šenkovec, Vladimir Novak, prof. Osnovnoj školi Petar Zrinski Šenkovec uručio je digitalni Logopedski profi set.

Isti je kupila Općina Šenkovec za potrebe školske djece s posebnim potrebama. Uređaj vrijedan 17.500 kuna odabrala je školska logopedinja Janja Crnčec, mag. logopodije koja je uređaj peuzela i završila edukaciju rukovanja njime.

– Općina Šekovec sustavno od 2009. godine pomaže OŠ Petar Zrinski Šenkovec na razne načine – financiranje školske kuhinje, pomagača u nastavi, … Uz sve to svake godine se u proračunu Općine još rezerviraju financijska sredstva za ono što škola smatra da joj je potrebno. Otprilike je to oko 50 000 kuna.

Tako se, između ostalog, ove godine javila potreba za Logopedski profi set. Kako smo nedavno uspjeli dobiti od ministarstva dozvolu za zapošljavanje logopeda u školi zbog velikog broja djece koja trebaju pomoć logopeda, ovakav uređaj je bio preko potreban za još kvalitetniji rad. I sam sam zaposlenik škole te svakodnevno u zbornici razgovaramo o raznim potrebama.

Kada mi je kolegica Crnčec rekla za ovaj set, ja sam isti prijedlog prenio načelniku Saši Horvatu koji je bez razmišljanja isti prihvatio. Jako nam je drago što će naša djeca sada imati vrhunsko pomagalo koje će pridonijeti bržem savladavanju logopedskih vježbi, a što će uvelike olakšati rad kolegici Crnčec – rekao je za naš portal Vladimir Novak te dodao da će Općina i nadalje pomagati školi u svakom pogledu u kojem to može, naravno u skladu sa mogućnostima. – Jer bilo koja vrsta pomoći školi – direktna je pomoć našoj djeci i njihovim učiteljima, mentorima i stručnim suradnicima, zaključio je zamjenik načelnika.

Prema riječima načelnika Saše Horvata Općina Šenkovec u zadnjih 5,5 godina velikodušno pomaže školu kako bi upravo djeci i tamošnjim vrhunskim učiteljima i profesorima omogućila što lakše i suvremenije praćenje nastavnih programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije