FOTO: S “Lijepom našom” iz M. Središća u svijet idu najljepše poruke

>> Sa Sa “Lijepom našom” iz M. Središća u svijet idu najjepše poruke

Pred nešto više od tisuću posjetitelja, gostiju i uzvanika jučer je u Sportskoj dvorani u Murskom Središću održano snimanje za dvije emisije serijala Hrvatske televizije “Lijepom našom” u kojem je sudjelovalo 300-tinjak izvođača.

>>> Veliku fotogaleriju pogledajte klikom ovdje

Sa snimanja su upućene lijepe riječi o Murskom Središću i pripadajućim naseljima, o negdašnjim rudarima i naftašima, o vrijednim ljudima, dobrom vinu, vinarima, zlatarima, mlinu na muri, autohtonoj prehrani, odnosima sa susjedima, prometnim problemima, živoj kršćanskoj vjeri, tirkiznoj rijeci Muri, križovskim nogometašima, hlapićanskim Ivanovcima i Templarima, pekelničkom peklu i štrukovskim brojnim svećenicima, doktorima, znanstvenicima i potpredsjedniku Hrvatskog sabora Baltazaru Jalšovcu.

Sve to biranim su riječima opisali i u svijet poslali domaćin, gradonačelnik Dražen Srpak, međimurski župan Matija Posavec i voditelj projekta i emisije Branko Uvodić.

Jednostavno rečeno svi koji su pripremali priloge, sudjelovali u programu kao i publika učinili su maksimum i zasigurno će ovo biti ako ne najbolje, a ono svakako jedne od najboljih emisija “Lijepom našom”, koje će prema najavi Branka Uvodića, biti vjerojatno emitirane 3. i 8. studenog, jer u subotu 1. studenog kada bi emisija trebala ići, je blagdan Svih Svetih, pak takva emisija ne bi odgovarala programskoj shemi.

Tridesetak pjevača,vokalnih skupina i tamburaških sastava dalo je sve od sebe i teško je reći tko je bio najbolji, jer svi su zaista bili izvanredni. Da je sve proteklo u najboljem redu pobrinuli su se djelatnici Hrvatske televizije, ali ipak najveći doprinos dali su Ivan Kolarek-Curica i Dolores Vrtarić, koji su za svakog posjetitelja, gosta uzvanika i novinara pronašli najbolja mjesta u dvorani i gledalištu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije