Kiša donijela nove probleme: Vatrogasci na terenu ispumpavaju vodu

Jutro je u naše krajeve donijelo pogoršanje vremena u obliku kiše, grmljavine, hladnog sjeverca i zahlađenja. Prema prognozama kiša će u poslijepodnevnim satima oslabjeti i prestati, a moguće je i djelomično razvedravanje s kraćim sunčanim razdobljima.

Temperatura zraka u noći i rano ujutro još od 8 do 15°C, a tijekom dana u većini mjesta između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva. Zbog naglih padalina oborinske vode ponovno su mnogima prouzročile probleme. Od zapovjednika JVP Čakovec Mladena Kanižaja saznajemo da su tijekom jutra na terenu odradili nekoliko intervencija.

U Novom Selu Rok uklonili su porušeno stablo, dok su ispumpavanje vode iz podruma i dvorišta odradili u Podtrunu, romskim naseljima u Orehovici i Kuršancu. Kod Krištanovca ima dosta poplavljenih oranica, a voda stavara probleme i u Pribislavcu i Novom Selu Rok. Ima i poplavljenih lokalnih puteva.

Kanižaj naglašava da pozivi stalno stižu pa o točnom broju interevncija za sada ne može govoriti jer su one u tijeku. Promet na međimurskim prometnicama se odvija bez većih problema, no valja biti oprezan jer su kolnici mokri i skliski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije