Brinu o napuštenim mačkama: Sklonište dobrote traži volontere!

Fotografi, prevoditelji, vozači, administratori, tete/stričeki čuvalice, voditelji/ce javnih akcija, volonteri/ke za javne akcije, voditelji/ce Facebook aukcija, tim za brigu o mačkama i njihovom privremenom boravištu – pozivaju vas iz Udruge za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”da nađete svoje mjesto u njihovom timu.

Detaljan opis svakog volonterskog mjesta molimo pročitajte klikom ovdje. Bez obzira da li ste već volontirali ili niste, koliko imate godina i/ili radnog iskustva ili pak upravo suprotno – želite steći radno iskustvo kako bi u budućnosti lakše dobili posao – javite im se jer upravo vas trebaju!

Za sve volontere/ke odmah organiziraju i edukaciju 8.11. 2014.(subota) od 9 do 13 sati na kojoj ćete se upoznati s djelovanjem i volonterkama Udruge, volontiranjem prema Zakonu o volontiranju, specifičnostima volontiranja s životinjama kao i organizacijom akcija. Edukacija će se provesti u Čakovcu na adresi Aleksandra Schulteissa 19, u dvorani za sastanke udruga, u “starim GK barakama” preko puta restorana Pilka i stara Vaga).

Svi prijavljeni volonteri/ke dobiti će volontersku knjižicu u koje će vam nadalje upisivati volonterske sate. Za posebno istaknute volontere/ke postoji mogućnost dobivanja preporuke (za posao, stipendije isl) kao i Potvrde o stečenim kompetencijama kroz volontiranje. Trenutno mali, ali izuzetno aktivan tim udruge “Sklonište dobrote” zaraziti će vas entuzijazmom i osigurati vam pozitivno iskustvo volontiranja.

Za sve volonterske aktivnosti možete računati na pomoć iskusnih mentorica, kako bi udomili što više napuštenih mačaka, ali i osvijestili ljude o potrebi sterilizacije i humanog zbrinjavanja neželjenih mačaka. U Udruzi smatraju da zajedno možete napraviti velike stvari – bez obzira da li ćete direktno volontirati sa macama ili ne, jer svaki volonter/ka čini važan dio u njihoovm kotačiću dobrote.

Iako bi bilo poželjno da su neki volonteri/ke blizu Čakovca kako bi mogli direktno raditi sa macama, za većinu je to nebitno i možete aktivno volontirati u udobnosti svog doma sa svog računala iz bilo kojeg dijela Hrvatske (ili svijeta). Također, veliki dio volonterskih mjesta ne uključuje direktni rad s mačkama, pa ako imate alergiju na mačju dlaku – nemate brige, jer možete volontirati online i primjerice voditi aukcije.

Mogućnosti je mnogo, a potrebna je samo vaša dobra volja. Sve ostalo će osigurati oni! Nakon edukacije, volonteri/ke će u suradnji s voditeljicama Udruge aktivno raditi na provedbi dogovorenih aktivnosti. Radionicu za njih provodi Marina Kolar (Udruga Zora), a sudjelovanje za sudionike/ce je besplatno. Broj sudionika/ca edukacije je ograničen.

Ukoliko želite volontirati, ali zbog više sile niste u mogućnosti sudjelovati na edukaciji 8.11. 2014 .(subota) od 9-13 sati, prijavite se, a edukaciju će vam organizirati naknadno. Prijave su otvorene do 30. listopada 2014. Za volontiranje i sudjelovanje na edukaciji za volontiranje molimo vas da popunite prijavnicu klikom ovdje.

Edukacija se provodi kroz mentorstvo “Mjesto za nove inicijative” koje za Udrugu za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote” provodi udruga Zora za u sklopu projekta “Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama”, podržanog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Međimurske županije.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije