FOTO: U Šenkovcu uredili i očistlli Park Europske unije Budina

>> FOTO: U Šenkovcu uredili i očistlli Park Europske unije Budina

Roditelji djece iz Dječjeg vrtića “Vrapčić” Šenkovec, zaposlenice, prijatelji i ostali mještani okupili su se protekle subote, 11. listopda u Parku Europske unije Budina.

Cilj okupljanja bila je građanska akcija u organizaciji Vrtića, prilikom koje su se izradili pješčanik, sprava za igranje, koševi za smeće, posadilo se 300 metara žive ograde i Park očistilo od smeća. Svojim volonterskim radom uspješnosti akcije doprinijelo je oko 80 mještana i mještanki općine Šenkovec.

Iako su svi bili vrijedni, posebno su se istakli članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata RH (ogranak Šenkovec) koji su izradili pješčanik, spravu za igranje i tri koša za smeće pa su im stoga podijeljene i diplome. Nakon radne akcije, druženje se nastavilo Jesenskom svečanosti, dječjim igrama i prigodnim čašćenjem.

Inače, riječ je o akciji u sklopu inicijative “Sigurno i sretno djetinjstvo” koja se do kraja listopada provodi kroz Regionalnu zakladu za lokalni razvoj “Zamah”, a koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Građanska inicijativa DV “Vrapčić” jedna je od dviju inicijativa odobrenih za područje Međimurske županije.

“DV “Vrapčić” Šenkovec, prvi eko vrtić u Međimurju ovakvim akcijama u svojoj zajednici potiče druženje, volontiranje te češći boravak u prirodi na dječjim igralištima i rekreativni mjestima”, o inicijativi je kazala ravnateljica Vrtiće Snežana Karadža, mag. paed.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije