FOTO: Četrdeset godina od posvete kapele u Dunjkovcu

>> FOTO: Četrdeset godina od posvete kapele u Dunjkovcu

Prije četrdeset godina, 13. listopada 1974. godine, ondašnji biskup zagrebačke nadbiskupije Josip Salač posvetio je kapelu u Dunjkovcu.

Ona je izgrađena u rekordnom roku od samo dvije godine. Više od polovice novaca dala je Zagrebačka nadbiskupija, a ostatak su skupili mještani Dunjkovca te okolnih sela. Protekle je nedjelje na inicijativu Udruge žena Dunjkovec te Udruge za očuvanje kulturne baštine Međimurska gruda, obilježena ova značajna obljetnica.

Na početku Svete mise koju je predvodio domaći župnik Nikola Samodol, Klara Dobranić pročitala je pozdravni govor u kojem je zahvalila svim živim i pokojnim koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji kapele te sudjelovali u misnim slavljima svih ovih godina.

Nakon misnog slavlja na platou ispred kapele svi prisutni pogostili su se kolačima i hladnim napicima, te su proveli prekrasno nedjeljno dopodne u razgovoru sa svojim župnikom i sumještanima. Svojim kućama pošli su sa željom da se takav susret ponovi već za pet odnosno deset godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije