ETŠ Čakovec: Dani kruha obilježeni kroz zanimljive radionice

>> Ekonomska i trgovačka škola: Dani kruha obilježeni kroz zanimljive radionice

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec i ove se godine pridružila Danima zahvalnosti za plodove zemlje organiziravši jučer u sklopu projektnog dana pod nazivom “I svima na stolu kruh” brojne radionice i izložbu.

Ravnateljica škole Bosiljka Vinković Kukolić tom je prigodom istaknula kako se Dani kruha u Ekonomskoj i trgovačkoj školi obilježavaju niz godina. Ove su godine bile osmišljene mnogobrojne radionice na kojima se pripremao kruh, kao i mnogobrojni drugi proizvodi s naglaskom na uži zavičaj Međimurja.

Svečanost Dana kruha, istaknulaje ravnateljica, uz molitvu i blagoslov kruha je prilika da se zahvalimo Bogu na svim radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili nagrađeni.

Organizacija ovakvih radionica u školi ima višestruki značaj u ekonomskom i ekološkom smislu, ali i učenje mladih na dobrotu, dijeljenje i pomoć. Naime, obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje u školi pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju vezanima posebno uz zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske i Međimurja te podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani.

Isto tako može se reći da se ovakve manifestacije temelje na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode. Ovo je prilika gdje djeca, barem taj jedan dan mogu učiti i vježbati zahvalnost, skromnost i poniznost, a isto tako mogu nešto naučiti o suradnji , povijesti i njegovanju kulturne baštine Međimurja uz razvijanje etičkih vrijednosti i vrlina.

Spomenimo i to da učenici i djelatnici čakovečke Ekonomske i trgovačke škole danas (nedjelja) predstavljaju Međimursku županiju na smotri Dana zahvalnosti, u organizaciji Udruge Lijepa naša u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije