Dvanaesto izdanje MEF-a po prvi puta u Svetom Martinu na Muri

Međimurski festival zabavne glazbe MEF 2014. ove godine održat će se 13. studenog u Toplicama Sveti Martin na Muri, gdje je cilj dobiti sinergiju Danima Martinja u tom kraju, renomeom Toplica Sveti Martin i tradicijom MEF-a. Izvođači zbog koji se ove godine svakako isplati doći na 12. MEF su izvođači za koje će se u dvorani Toplica Sveti Martin u koju stane oko tisuću ljudi zasigurno tražiti karta više su: Radio Luksemburg, Tereza Kesovija, Alka Vuica, Kim Verson & Igor Geržina, Nives Celzijus, Mladen Burnać, Emina Arapović, Max Hozić, Trio Gušt, Irma Dragičević, Igor Brešan, Grupa Banana, Paula Jusić & Diego Zulijani, Juraj Galina, Damir Lipovšek, Mathea Tea, Željko Grahovec & Gordana Lach, Vladimir Košir Tonka te Grupa Vulkan.

– Na inicijativu župana Matije Posavca započeli smo dogovore s direktorom Toplica Sveti Martin na Muri Branimirom Blajićem te načelnikom Općine Sveti Martin na Muri Franjom Makovcem koji su s oduševljenjem prihvatili ideju koju ćemo zajedničkim snagama realizirati da stvorimo svakako jedan od najzanimljivijih MEF-ova do sada – rekao je danas na konferenciji za novinare Rajko Dobošić, izvršni direktor festivala.

Žele stvoriti jači i prepoznatljivi brend, kao što je to primjerice Urbanovo u Štrigovi, da budu Dani Martinja u Svetom Martinu na Muri, koji neće trajati dva dana, nego tjedan dana i u budućnosti i više, a MEF će biti jedna od sastavnica.

– Ovo će svakako biti najzanimljiviji i urbaniji festival do sada, kako po izvođačima tako i po izboru pjesama. Tereza Kesovija će pjevati na međimurskom izričaju. Dolazi i Kim Verson, Radio Luxemburg, Dino Jelusić, Damir Lipošek, poznati gitarist koji je sviraoi u Prljavom Kazalištu te u bendu Severine, a bit će i pet ili šest domaćih pjevača, izjavio je selektor festivala Dubravko Horvat.

– Apeliramo na naše Međimurce da više pišu pjesme našeg izričaja, kako bi imali što više kvalitetnih pjesama za festival. Ove godine će MEF biti jedan urbani festival, na kojem će nastupiti i mnogo rockera. U Hrvatskoj je MEF kao glazbeni festival široko prepoznati, pa pozivamo i domaće ljude da više poprate sam događaj, pogotovo jer jedini u našoj regiji imamo takav glazbeni festival koji traje već 12. godinu.

Ovogodišnju ideju MEF-a u Svetom Martinu na Muri prihvatio je s oduševljenjem i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, kojemu je idealno uklapa u koncept koji su razvijali oko proširivanja ponude Dana Martinja.

– Već godinama čeznemo o Martinju koje traje dulje od dan ili dva. Ove godine bi trajalo tjedan dana, a idućih godine još dulje. MEF se u koncepciju Dana Martinja uklapa i više nego odlično, bit će to spoj vina i gitare. Festival će biti u Toplicma Sveti Martin u kojima je dobar moving i velika koncentracija ljudi. Bit će pjesme, vina, kestena, vinskog gulaša… Želimo u tom periodu u Toplicama okupiti 22 predstavnika projekta Hrvatske turističke zajednice PPS (predsezona i posezona) za povećanje konkurentnosti turističkih destinacija i produljenje sezone – rekao je Makovec kojemu je želja stvaranja Dana Martinja koja će generirati velik broj posjetitelja i noćenja.

Robert Guterman, tehnički direktor festivala rekoa je kako u dvoranu Toplica Sveti Martin stane oko tisuću ljudi. Izvođači će nastupati na velikoj pozornici iza koje će biti led zaslon u veličini 24 kvadratnih metara, a pozornica će biti ukrašen u međimursko – martinjskom štihu.

Svi zajedno pozivaju da se odazove što više gledatelja jer je festival posljednjih godina poznati po tome što izvođači pjevaju uživo uz pratnju glazbenog sastava u kojem glavnu riječ vode upravo Međimurci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije