Marko za fotkanje oformio bend, a Toni je s Mateom puhao balone

>> Marko za foktanje oformio bend, a Toni je puhao balone od sapunice

Završio je i sedmi dan snimanja kalendara Velike i male zvijezde. U akciji su sudjelovali Marko Tolja i Tony Cetinski, dvojac koji već godinama pomaže Udruzi Down Međimurske županije.

U skrivenom dvorištu čakovečke gradske jezgre poznati glazbenik Marko Tolja okupio je svoj mali, savršeni sastav. Lena i Brunela na gitarama, Sara na bubnjevima. Marko je band vodio na saksofonu. I djelovali su uštimano i veselo, kako i priliči pravom fotografiranju.

Marko Tolja je izjavio da obožava djecu te da se rado odazvao akciji. Ističe da je iskustvo genijalno, iako mu je to bilo najbrže fotografiranje u životu. Zaključuje da je atmosfera iznimno simpatična te da oko cijele akcije vlada – pozitiva!.

Druge “velike” zvijezde dana su Tony Cetinski i maleni Mateo. Balonima od sapunice su ispunili središnji gradski trg. Tony je naglasio da ne voli fotografiranje, ali ovoj se akciji rado odazvao jer je nešto drugačija… Ističe da ne zna čovjeka koji bi dvojio odazvati se projektu.

“To su djeca s kojom se družimo već godinama – u Zagrebu, Čakovcu. U Varaždinu su nam došli na koncert. Sjećam se druženja nakon koncerta. Tko poznaje senzibilitet, tko poznaje karakter te djece – tu je puno ljubavi, zafrkancije, smijeha i blaženo se čovjek osjeća s njima, zaključuje Tony Cetinski.

Kalendar “Velike i male zvijezde” snima se od 22. 9. do 3. 10. 2014. na lokacijama grada Čakovca. Cilj je prikupiti sredstva za izgradnju Centra za djecu sa sindromom Down. Inicijatorica projekta Tamara Peras je istaknula da se nastavlja uspješan projekt koji je pokrenut prije dvije godine i na kojem su se odazvali mnogi ljudi dobra srca.

Kalendar je prodan u više od 8 tisuća primjeraka i prikupljeno je 200 tisuća kuna. Dodaje da je akcija pokrenuta nakon apela roditelja zbog tromosti institucija. Cilj je da svako dijete sa sindromom Down ima potrebnu njegu, rehabilitaciju i sve što im treba. – Bit ću najsretnija na svijetu ako i ovaj kalendar poluči uspjeh kao i onaj iz 2013. godine, zaključuje Tamara Peras.

Dodajmo, da fotografiranje završava sutra, oko 15 sati na Dječjem odjelu čakovečke bolnice. S djecom će se družiti poznata liječnica Nela Sršen.

U ime cijelog tima i naših malih prijatelja sa sindomom Down od srca vam hvala!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije