FOTO: Lana, Dora, Marin i Tena pozirali kao prave zvijezde

>> FOTO: Lana, Dora, Marin i Tena pozirali kao prave zvijezde

Tijekom četvrtog dana snimanja kalendara Velike i male zvijezde, u petak, akciji su se pridružili glazbenici i skladatelji – Neno Belan i Nikša Bratoš.

Neno Belan već ima iskustva s humanitarnim akcijama i usko je povezan s Udrugom Down Međimurske županije. Prijatelj je Udruge ali i projekta “Ne mogu mi(je)njat boju neba” kojem je cilj izgradnja Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama, za koju je otpjevao naslovnu pjesmu “Boja neba”. Pjesma je postala zaštitni znak projekta.

Zbog toga nije ni čudno da se odazvao fotografiranju za kalendar. Društvo mu je pravila simpatična Lana, osmogodišnja djevojčica vedra duha i puna kreativnosti. Zajedno s Nenom skladala je pjesme u studiju u Maloj Subotici. Nakon fotografiranja Belan je izjavio: “U životu me vodi sljedeći stav – pomoći koliko najviše mogu. Nakon toga osjećam se lijepo, oslobođeno, ispunjeno. Već surađujem s ovom ekipom godinama, iznimno je ugodno i korisno.”

Istaknuo je da je “stari” prijatelj udruge, ali i budući, jer se veseli suradnji. Jedan od najpoznatijih skladatelja zabavne i pop glazbe – Nikša Bratoš, spremno se odazvao akciji te pozirao u čakovečkom Centru za kulturu. Društvo su mu pravili Dora i Marin. Na razbacanim notama, ispred otvorenog klavira skladali su nove hitove.

Nikša Bratoš je nakon snimanja izjavio da je bilo iznimno veselo, kako i priliči, jer s klincima je uvijek tako. Na pitanje o humanitarnim akcijama dodaje da se glazbenici uvijek rado odazovu, no dodaje da bi i država trebala voditi računa o ovoj djeci. Sve dok neće biti tako, moramo se odazivati – zaključuje Bratoš.

U subotu projektu su se pridružili glazbenica Maja Vučić te glumac Ivica Pucar. Zajedno s četrnaestogodišnjom Tenom, u čakovečkom Muzeju zasvirali naše tradicionalno žičano glazbalo – cimbule. Maja Vučić je pritom pjevala te izmamila osmjeh na licu Tene.

Sretno je izjavila: “Tena sjajno svira, no još se i ljepše smiješi!” Na pitanje o akciju naglašava da ne bi bile ni potrebne, da država skrbi o svakome djetetu, bez obzira na životne okolnosti i potrebe. Ove akcije su nužne, zaključuje Maja Vučić jer svi skupa doprinosimo da djeci bude bolje. Uz Maju tu je i dugogodišnji prijatelj Udruge Down Međimurske županije – glumac Ivica Pucar.

Zahvaljujući odličnim skečevima i nastupom odmah je pridobio simpatije male Tene. Istaknuo je da su djeca sa sindromom Down njegovi dobri prijatelji te poručuje: “Za djecu ja sam tu, i veseli me kad pomažem!”. Kalendar “Velike i male zvijezde” snima se od 22. do 27. rujna 2014. na lokacijama oko grada Čakovca.

Cilj je prikupiti sredstva za djecu sa sindromom Down. Inicijatorica projekta Tamara Peras je istaknula da se nastavlja uspješan projekt koji je pokrenut prije dvije godine i na kojem su se odazvali mnogi ljudi dobra srca. Kalendar je prodan u više od 8 tisuća primjeraka i prikupljeno je 200 tisuća kuna.

U ime cijelog tima i naših malih prijatelja sa sindromom Down od srca vam hvala!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije