Novo na eMedjimurje.hr: Povrijeđena su vam potrošačka prava? Pitajte nas!

Zakon o zaštiti potrošača i Nacionalni program zaštite potrošača kao nositelje zaštite potrošača definiraju: Hrvatski sabor, Vladu Republike Hrvatske, ministarstvo gospodarstva, nadležne inspekcije, Nacionalno vijeće za zaštitu potrošača, poslovna udruženja, udruge za zaštitu potrošača, jedinice lokalne samouprave i ostala tijela javne vlasti, svako iz svoje nadležnosti.

Iz narečenog je razvidno da teret zaštite potrošača u Hrvatskoj nosi “Pokret za zaštitu potrošača” tj. udruge za zaštitu potrošača. Svi ostali nositelji su u “službi” krupnog kapitala i banaka, jednom riječju trgovaca, pa je jasno da su to samo deklarativni nositelji.Dokaz tome su javne ankete koje pokazuju da preko 75% potrošača u EU (100% u Hrvatskoj) traži pomoć i zaštitu svojih potrošačkih prava od udruga za zaštitu potrošača.

Kao potrošači, mi smo dio svake transakcije (trgovine) koja se događa u Međimurskoj županiji, Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji, jednom riječju na planeti. Mi smo u središtu mnogih izazova i prilika s kojima se suočava naša zemlja na gospodarskom planu kao dio globalizacije. Međutim, dok naši novčanici služe kao bankomati trgovačkom i političkom lobby-u, naš glas se često ne čuje dovoljno daleko i dovoljno jako.

Misija Društva “Vukanovčar” je osigurati da se naša prava kao potrošača ne mogu nikada ignorirati, a glas potrošača se mora čuti i poštivati ! Potrošač je regulator tržišta, a nikako slabija strana na tržištu.

Pobornici smo unaprjeđenja zaštite prava potrošača u Hrvatskoj i inozemstvu kako bi se pomoglo zaštititi i osnažiti potrošače u Međimurskoj županiji, te ćemo:

– Braniti, promicati, razvijati i provoditi zaštitu prava potrošača kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.
– Davati potporu, razvijati i raditi izravno sa svim udrugama pokreta za zaštitu potrošača na zaštiti, informiranju, dobivanju prava glasa i osiguranju prava za sve potrošačice i potrošače Hrvatske.

Uvjereni smo da ćemo zajedno sa regionalnom i lokalnim samoupravama kao subjektima zaštite potrošača, iznaći najpovoljnija rješenja da potrošači u Međimurju budu sigurni i zaštićeni !

Smatrate li da su povrijeđena vaša potrošačka prava, a ne znate kako se zaštititi, pitajte nas na pitanja@emedjimurje.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije