U utorak, 30. rujna u Čakovcu se otvara Dječji centar ZVIR

Udruga slijepih Međimurske županije i njezini partneri, Međimurska županija i Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, priređuju otvaranje Dječjeg centra ZVIR i početnu konferenciju projekta SHIFT koja će se održati u utorak, 30. rujna 2014. u 11 sati u novouređenim prostorijama Centra na zadnjem katu zgrade u Ulici Josipa Kozarca br. 1, Čakovec.

Udruga slijepih Međimurske županije i njezini partneri od lipnja 2014. godine provode projekt “SHIFT”. Vrijednost projekta je 196.045,27 eura, od čega 85% financira Europska Unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013/OP RLJP, shemu za dodjelu bespovratnih sredstava – Širenje mreže socijanih usluga u zajednici, faza II, i ugovor s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Uredom za financiranje i ugovaranje EU projekta.

Preostalih 15% financira Udruga slijepih Međimurske županije i njezini partneri. Projekt će se provoditi do kraja studenog 2015. godine. Ovim projektom poboljšat će se socijalne usluge u zajednici koje omogućuju bolju ravnotežu rad-obiteljski život za obitelji s djecom s teškoćama u razvoju i povećati broj djece s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja pohađaju odgovarajući oblik predškolskih ustanova.

Kako bi djeca s teškoćama u razvoju u našoj županiji dobila odgovarajući oblik predškolskog odgoja i rehabilitacije organiziran je i opremljen te s radom počinje Dječji centar ZVIR (Zajedno Vidimo, Interveniramo Rano). Rehabilitatorice i logopedica su tijekom srpnja i kolovoza već obavile prve razgovore i dijagnostiku s djecom. Formirane su grupe za rad, a s djecom će se raditi i individualno na osnovu pripremljenih individualnih edukacijskih planova za svako dijete.

Roditeljima djece s teškoćama u razvoju pružit će se mogućnost stručnog usavršavanja koje će povećati njihovu zapošljivost na lokalnom tržištu rada. Više informacija o projektnim aktivnostima možete naći na web stranici Udruge.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije