Gljivarsko društvo Smrčak organizira Izložbu gljiva u Pušćinama

Gljivarsko društvo Smrčak već tradicionalno organizira jesensku Izložbu gljiva u Pušćinama, ali ovaj put u suradnji s restoranom Mamica.

Na terasi restorana gljivari će u subotu, 27. i nedjelju, 28. rujna od 10 do 18 sati predstaviti najatraktivnije primjerke gljiva, ali i brojne druge pripravke od gljiva koje će posjetitelji moći i kušati. Izložba je edukativnog karaktera pa posjetitelji mogu od članova Smrčka naučiti nešto više o pojedinim vrstama jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva.

Restoran Mamica će osigurati i popratni gastronomski program u znaku gljiva, a u subotu 27. rujna u 11:00 sati organizirat će se natjecanje u kuhanju gulaša s gljivama. Osnovne namirnice (meso, gljive i luk) osigurava organizator, a prijavljene ekipe donose kotlić, tajne sastojke i dobru volju. U 13:00 sati će se proglasiti pobjednik i gulaš s gljivama podijeliti prisutnima.

U nedjelju od 14 do 16 sati će posjetitelji moći uživati u izvedbama KUU Seljačka Sloga Nedelišće. Otvorenje Izložbe gljiva je u subotu, 27. rujna u 10 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije