U Donjoj Dubravi organiziraju 23. obljetnicu pada karaule JNA

Općina Donja Dubrava u subotu, 20. rujna organizira obilježavanje događanja koja su se dogodila u rujnu 1991. godine i oslobođenje prvog vojnog objekta JNA u Republici Hrvatskoj.

Program svečanosti započinje u 11 sati okupljanjem uzvanika ispred općinske zgrade gdje će se minutom šutnje odati počast za sve poginule hrvatske branitelje i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana. O događajima iz tih dana će govoriti: načelnik Dražen Miser, Franjo Kovačić, Viktor Kaser, Josip Zbiljski, Antun Jurinec, general Damir Krstičević i župan Matija Posavec.

Slijedi otkrivanje spomen ploče na općinskoj zgradi uz nastup Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava te odlazak na karaulu gdje će se ispod spomen ploče položiti vijenci.

Karaule JNA u Kotoribi i Goričanu zauzeti su zahvaljujući dobrom pregovaračkom umijeću i odlučnosti hrvatskih branitelja, dok je kapetan karaule u Donjoj Dubravi vojnicima zapovijedio da prijeđu u Mađarsku i aktivirao ranije postavljen eksploziv u objektima karaule.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije