Situacija u Kotoribi pod kontrolom: Opasnost za sada ne postoji

>> Situacija u Kotoribi pod kontrolom: Opasnost za sada ne postoji

OSVJEŽENO u 17:30 sati

Donje Međimurje je na nogama jer zbog viskog vodostaja priijete i Mura i Trnava. Kotoriba je također oglasila uzbunu jer je najavljeno približavanje vodenog vala.

U javnosti se pojavila informacija kako je došlo do popuštanja nasipa u blizini Kotoribe. Od zamjenika načelnika Roberta Ujlakija saznajemo da se radi o dezinformacijama. Kaže da opasnost za Kotoribu za sada ne postoji. Grade se zečji nasipi blizu stare karaule Gorenjak kod Goričana na lokaciji tzv. črni most, jer postoji mogućnost izljeva vode na tom mjestu.


Zbog toga se mole mješatani Kotoribe da su odazovu radi punjenja vreća s pijeskom. Mjesto sakupljanja i polaska je kod Vatrogasnog dom u Kotoribi. Kako je to nepristupačan teren, ne može se s automobilima, mole se svi koji imaju traktore s prikolicama da se odazovu i dođu kod Vatrogasnog doma u Kotoribi odakle se kreće prema nasipu.

U Vatragasnom domu je uspostavljeno dežurstvom. Pozivu se odazavalo 500-tinjak dobrovoljaca iz Kotoribe i okolnih naselja koji su bez imalo razmišljanja krenuli u obranu mjesta. Kotoriba je posljednju veliku borbu s Murom imala 2005. godine kada je zaprijetila s izlijevanjem. Srećom, tada se to nije dogodilo pa se mještaju nadaju istom ishodu.

Kada su čuli za izvanredne mjere obrane od poplava neki gospodarstvenici su zaustavili proizvodnju i svoje radnike usmjerili na murski nasip. Vrhunac vodenog vala kod Kotoribe se očekuje tijekom noći ili rano ujutro.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije